Naslovnica ŽIVOT Uhvatio devojčicu pri padu sa petog sprata

Uhvatio devojčicu pri padu sa petog sprata

Matija Aguči, tridesetsedmogodišnji bankar iz Torina, postao je heroj cele Italije kada je uhvatio trogodišnju devojčicu pri padu sa petog sprata, spasavši joj život.

Do incidenta u ovom italijanskom gradu došlo je u subotu u prepodnevnim časovima, a Agučiju su osim javnosti na herojskom činu čestitali i zvaničnici ove zemlje.

„Otišao sam sa devojkom u prodavnicu po hleb, kada sam čuo čoveka koji je vrištao sa gornjih spratova zgrade. Video sam dete na ivici terase i čoveka na drugoj koji je pokušavao povicima da ga zaustavi”, ispričao je Aguči novinarima Si-En-Ena posle izlaska iz bolnice, gde je zajedno sa devojčicom bio kratko zadržan na ispitivanju.

Devojčica je, po njegovim rečima, nastavila da puzi duž ivice terase na petom spratu opasno se naginjući. Aguči smatra da od buke saobraćaja nije čula povike pomenutog muškarca. I on sam je počeo da viče, ali ništa nije vredelo, dete se približavalo ambisu.

„U jednom trenutku noge su joj visile u vazduhu, a ona se ručicama držala za ogradu. Izračunao sam u deliću sekunde gde bi mogla da padne i stao na to mesto šireći ruke. Zatvorio sam oči nadajući se najboljem. Pala mi je u naručje i zatim smo se oboje srušili na zemlju”, prepričava Matija Aguči događaj koji je mogao da se pretvori u tragediju.

Posle nekoliko sekundi pogledao je u devojčicu u njegovom naručju, ali mu se učinilo da ne daje znake života.

[adsenseyu1]

„Zatim je počela da plače i ja sam odahnuo. Njeni roditelji su se stvorili pored nas, ljudi su bili u šoku, ali najvažnije je da je devojčica dobro”, objasnio je Aguči novinarima.

Posle lekarskog pregleda oboje su pušteni na kućno lečenje i dobro se osećaju, potvrdili su italijanski zvaničnici.

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso je rekao posle ovog događaja da Aguči treba da bude proglašen herojem.

„Gest ovog momka, našeg sugrađanina, koji je uhvatio devojčicu u padu sa terase na petom spratu zgrade je herojski i veoma neobičan”, napisao je Lo Ruso na fejsbuk nalogu.

Ovim povodom oglasila se i poslanica Kamila Laureti istakavši u svom postu na „Iksu” (nekadašnjem „Tviteru”) da je Aguči rizikovao svoj život tokom spasavanja devojčice i da treba da dobije zlatnu medalju za civilne usluge.

Na herojski čin bankara iz Torina reagovala je i premijerka Đorđa Meloni, koja je na svom nalogu na „Iksu” napisala da je tragedija izbegnuta zahvaljujući neverovatnom potezu Agučija.

„Mnogo zahvalnosti osećamo prema ovog mladom heroju”, napisala je Melonijeva.

Ali Matija Aguči tvrdi da nije heroj, već da je uradio ono što je bilo potpuno prirodno.

„Nisam ni trenutka razmišljao o posledicama, samo sam uradio ono što je moralo da bude urađeno”, rekao je Aguči šaleći se da mu je u ovoj akciji spasavanja pomogla činjenica što ima višak kilograma.

Italijanski karabinijeri sprovode istragu o događajima koji su doveli do pada devojčice.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(Politika.rs)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social