UDARNO: Trupe obnovljene avganistanske vojske zbrisali talibanske jedinice – Poginulo 300 talibana za samo 3 sata

Talibani, poslati da zauzmu teritorije van njihove kontrole, uspeli su da izdrže bitku samo 3 sata.

Nakon što je talibanski teroristički pokret najavio da će silom zauzeti još uvek nekontrolisana područja u severnom Avganistanu i tamo poslati veliki odred militanata, postalo je poznato da je obnovljenoj avganistanskoj vojsci potrebno samo tri sata da uništi teroriste.

Izveštava se da je od hiljadu militanata 300 terorista ubijeno u roku od tri sata, dok je još dve stotine ranjeno, zbog čega su se talibani sramotno povukli.

„Pod vođstvom vođe lokalnog otpora, Ahmada Massouda i Amrullah Saleha, u afganistanskoj provinciji Baghlan, organizovana je zaseda na putu talibanskog pokreta (organizacija je zabranjena u Rusiji).

Prema preliminarnim podacima, vojska otpora je ubila 300 militanata „, rekla je novinarka BBC -a Ialda Hakim na svojoj stranici na Tvitteru.

„Najnovije informacije o otporu Talibanima: Talibani su upali u zasedu u provinciji Andarab Baghlan. Najmanje 300 talibanskih boraca je poginulo ”, napisala je Hakim. Osim toga, novinarka je objavila fotografije talibana zarobljenih tokom zasede.

Za samo nedelju dana, talibanski teroristi izgubili su oko hiljadu ljudi u nekontrolisanim oblastima. Istovremeno je povređeno nekoliko stotina militanata, a da ne spominjemo činjenicu da su snage Severne alijanse uspele uništiti opremu i naoružanje džihadista.

„Inspirisani lakim zauzimanjem Kabula, talibani su zaboravili da ne kontrolišu ceo Avganistan. Očigledno precenjujući svoju snagu, teroristi su pretrpeli najveće gubitke od početka ove godine, a očigledno je da je ovo tek početak.

Vojska Ahmada Massouda već dostiže 12 hiljada vojnika. To je znatno manje od broja militanata, ali zbog rascepkanosti ovih posljednjih na celoj teritoriji Avganistana, takve snage mogu lako da se presele u Kabul i ponovo ga zauzmu od militanata “, napominju analitičari.

Webtribune.rs