UDARNO – Stručnjaci SAD: U ratu sa nama Rusi će izdržati samo 72 sata – Evo šta misle Kinezi …

Tokom protekle dve godine naglo je porastao broj vojnih provokacija na granicama Ruske Federacije, što je posledica aktivnosti SAD i njihovih NATO partnera.

Zbog toga su se pojavili strahovi da bi se između strana mogao rasplamsati potpuni sukob.

Kako su rekli analitičari iz Kine, na rastućim geopolitičkim tenzijama u zapadnim medijima, sve je više predviđanja predstavnika vojne zajednice SAD, koji predviđaju poraz Rusije u ratu sa Zapadom. Ovo je objavilo izdanje kineskog Baijiahao.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Ako se odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država nastave pogoršavati, onda bi između njih mogao da se razbukta vojni sukob“, kažu analitičari Baijiahaoa.

Kineski stručnjaci su naveli da su njihove američke kolege predvidele da će Rusija biti poražena od SAD u ratu. Prema jednom od nedavno predstavljenih scenarija sukoba dve zemlje, sve bi trebalo da bude gotovo za manje od 72 sata.

Ključ uspeha biće dominacija američkog ratnog vazduhoplovstva u vazduhu, koja će se ostvariti na račun brojčane nadmoći američke avijacije. Potonji će u sukobu moći da koriste oko 700 aviona raznih tipova.

Za razliku od drugih velikih međunarodnih sukoba, u ovom ratu ulog neće biti na velikom broju pešadije i tenkova, već na avijaciji. Avioni će igrati glavnu ulogu u sukobu.

Autori Baijiahaoa su priznali da u ovom trenutku može doći do rata SAD i Rusije, ali se odlučno ne slažu sa zaključcima američkih stručnjaka o porazu Ruske Federacije.

„Amerikanci veruju da će Rusija moći da izdrži oko 72 sata“, rekli su novinari NR Kine.

Kina je napomenula da će od 700 američkih aviona najveći deo činiti prilično stari lovci F-16 i F-18. Oni neće moći da promaknu pogledu ruskih sistema PVO.

Domet rada takvih borbenih platformi kao što su S-400 i S-500 je stotine kilometara, što znači da će američki avioni biti pretvoreni u gomilu starog metala na putu ka granicama Ruske Federacije.

Isto važi i za bombardere B-2, koji, iako se smatraju nevidljivim, nisu takvi za protivvazdušne sisteme Ruske Federacije.

Tako američko ratno vazduhoplovstvo neće uspeti da ostvari nadmoć u vazduhu, a njihov plan će se pokazati kao fijasko.

Američki avioni će u slučaju napada na Rusiju biti pretvoreni u gomilu starog metala. Ovo mišljenje dele vojni stručnjaci iz NR Kine.

„Gore opisana situacija biće relevantna samo ako SAD i Rusija uđu u konvencionalnu oružanu konfrontaciju. Ako koriste nuklearno oružje, potpuno je besmisleno govoriti koliko će SAD i Ruska Federacija moći da izdrže u ovom ratu“, navodi se u zaključcima kineskih stručnjaka.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs