Panika u SAD: Rusi ušli u zonu pada F-35 – Tragaju za tajnama američkog aviona

U zoni pada borbenog aviona F-35 kod obala Sirije primećena je visoka aktivnost.

Nakon što se pre nekoliko dana srušio američki lovac pete generacije F-35 u istočnom Sredozemnom moru, postalo je poznato da je ruska podmornica ušla u mesto pada.

Na to ukazuje visoka aktivnost američkih patrolnih i protivpodmorničkih aviona južno od Kipra.

S obzirom na mapu dubine u istočnom Mediteranu, olupina srušenog lovca F-35 mogla bi da se nalazi na dubini od nekoliko stotina metara, a u SAD, kao i u Velikoj Britaniji, strahuju da bi Rusija mogla da dobije pristup tajnim podacima ako pronađe olupinu borbenog aviona.

Američki vojni avioni trenutno su u dugim patrolnim misijama južno od Kipra. Najčešće je to zbog pokušaja praćenja ruskih podmornica, pogotovo što se na ovom području ne nalaze brodovi i podmornice Velike Britanije i Sjedinjenih Država, dok je ruskim podmornicama potrebno samo nekoliko sati da putuju do područja pada lovca F-35.

Jutros su nastavljeni letovi američkih vojnih protivpodmorničkih aviona u zoni pada lovca F-35, ali informacija da bi ruska podmornica mogla da se prebaci u zonu pada još nije dobila dokumentovane dokaze.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs