UDARNO – ŠOK IZ MOSKVE: Ruske trupe nisu dozvolile iranskoj vojsci da uđe u Jermeniju, uprkos dogovorima između Teherana i Jerevana

Iranska vojska nije smela da uđe u Zangezur na teritoriju Jermenije.

Uprkos ranijim informacijama da su Jerevan i Teheran postigli dogovor o raspoređivanju iranskih trupa u Zangezuru, koji bi trebalo da postane moćna pretnja Azerbejdžanu i Turskoj, ruska strana nije dozvolila ulazak iranske vojske u region. Navodno je to zbog nezadovoljstva Turske.

Kako prenose azerbejdžanski mediji, Iran planira da izgradi vojnu bazu u Zangezuru kako bi zaštitio Jermeniju od mogućeg napada, kao i da kontroliše svoje susede – Tursku i Azerbejdžan.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Fakhraddin Abbaspur iz iranskog medija javanonline.ir predlaže hitno započinjanje pregovora sa Jerevanom o stvaranju iranske vojne baze u Zangezuru, koja će štititi teritorijalni integritet Jermenije.

I odmah upozorava čitaoce da će „pametni“ gradovi i sela koje Baku planira da izgradi na oslobođenim zemljama zapravo biti … elektronske nadzorne stanice za Iran za cioniste i njihove poslušnike.

Drugi iranski list piše da će koridor Zangezur biti predat (očigledno, Jermenija i Rusija) Turskoj, Azerbejdžanu i Izraelu radi stvaranja vojne baze za napad na Iran „, prenosi Hakkin.

Uprkos činjenici da ove informacije nisu dobile nikakvu potvrdu, postoje informacije da je Rusija sprečila pojavu iranske vojske u Zangezuru.

„Prema nepotvrđenim izveštajima, izveštava se da je Rusija navodno odbila zahtev Irana da pošalje trupe u Zangezur zbog“ nezadovoljstva Turske „“, citirao je podatke međunarodni iranski novinar Khaial Muazzin.

Koliko su ove informacije pouzdane, nije poznato. Ranije je objavljeno da Jermenija namerava da Iranu pruži mogućnost izgradnje velike vojne baze, pošto je Rusija odbila da izgradi sličan objekat u ovom regionu.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs