Naslovnica ŽIVOT UDARNO- Nadal konačno priznao: Đoković je najbolji teniser svih vremena

UDARNO- Nadal konačno priznao: Đoković je najbolji teniser svih vremena

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je u razgovoru za „As“ da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Osvajač 22 Grend slem titule je govorio u kontektsu osvojenih titula i istakao da prema tom parametru nema rasprave oko toga ko je najbolji.

„Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju.

Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja. Onda, kao i uvek, svako može da kreira priču kako želi, da podseti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je telo (bilo) u takvom stanju, ali i to je deo sporta“, rekao je Nadal.

Ne oseća frustraciju zbog toga što ga je Novak prestigao po broju Grend slem titula.

„Čestitam Đokoviću na svemu što postiže i to mi ne izaziva nikakvu frustraciju. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slemova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije. Ovo kažem zadovoljan svime što sam uradio“, dodao je Rafa.

[adsenseyu1]

Smatra da samo njegov sunarodnik Karlos Alkaras može da mu izađe na crtu.

„Karlos je donedavno bio broj jedan u svetu. Iako je veoma mlad, trenutno je, praktično, jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osećaj je da kad on igra u 90 odasto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi“, naveo je Nadal.

Planira da sa njim igra u dublu na Olimpijskim igrama.

„Eliminisani smo iz Dejvis kupa. Da smo se kvalifikovali bila bi mala šansa da zaigram. Međutim, to je sada otpalo. Što se tiče Igara, voleo bih još jednom da zaigram. Svi znaju da sam njihov veliki ljubitelj. Nisam razgovarao sa Karlosom oko igranja u dublu, ali bih voleo to. Bila bi to dobra motivacija za mene da završim svoj olimpijski ciklus sa Karlosem“, zaključio je Nadal.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(B92)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social