UDARNO: Hezbolah dobio ruske raketne sisteme PVO Pancir-S

Hezbolah je naoružan ruskim sistemima PVO. Još uvek nije jasno ko je isporučio ovo oružje.

Libanska organizacija Hezbolah primila je ruske raketne sisteme PVO Pancir-S. Oni su već prebačeni u redove paravojne organizacije, ali još nisu aktivirani.

To je zbog obuke operatera ovih kompleksa, međutim, oni mogu preuzeti borbenu dužnost do kraja ove godine.

Prema američkim obaveštajcima, kompleksi ruske proizvodnje već su viđeni u naoružanju Hezbolaha.

Štaviše, zajedno sa ruskim kompleksima, članovi libanske organizacije su naoružani i iranskim kompleksima Bavar-373, koji imaju domet uništavanja vazdušnih ciljeva do 260 kilometara.

Sučeljavanje Kine i SAD u Južnom kineskom moru – Da li Kina planira invaziju?

Još uvek nije poznato kako su ruski raketni sistemi PVO Pancir-S završili u naoružanju Hezbolaha. Značajno je da se to dogodilo u pozadini kršenja sporazuma između Izraela i Moskve o Siriji, budući da je izraelska strana potpuno ignorisala sporazum.

Stručnjaci smatraju da će, čim Hezbolah aktivira sisteme PVO, biti mnogo lakše boriti se protiv izraelske agresije. Istovremeno, napadi na Siriju mogu se potpuno zaustaviti, jer će nebo nad Libanom biti zatvoreno.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs