„Treba da saznamo ko je veza Belivuka u državnim organima“

Ne može se stvar zaustaviti na Velji Nevolji, ako su zaista tačni navodi o vezama sa policijom, tužilaštvom, bezbednosnim strukturama uopšte. Mora se otići korak dalje.

Nismo još došli do nekog zvučnog imena, niko iz bezbedonosne strukture nije osumnjičen za saradnju sa Veljkom Belivukom i njegovom grupom, tako da je u ovom trenutku to nešto što najviše fali, rekao je urednik crne hronike portala Nova.rs Ivan Milićević za Probudi se na televiziji Nova S.

Govoreći o hapšenju Veljka Belivuka i njegove grupe, koja je već danima u centru pažnje javnosti, Milićević je rekao da je reč o vođi jedne navijačke grupe koja je postala vodeća 2012 i 2013. godine, te da je glavno pitanje šta je država čekala do sada.

“Već u tim prvim godinama počelo je da se spekuliše o njihovoj povezanosti sa državnim strukturama, bezbedonosnim pre svega, sa policijom, BIA, dovodili su se u vezu sa vladajućim režimom i mi sada postavljamo upravo pitanja šta je država radila dok su se pravila ta skrovišta, bunkeri na stadionu, soba za mučenje i ta kuća koju nazivaju novom Šilerovom. Iako je svakome jasno da je to daleko od bilo kakve Šilerove. Suština jeste u tome šta je ova država radila dok je Velja Nevolja postajao Velja Nevolja”, upitao je Milićević.

Komentarišući to što se ova policijska akcija poslednjih dana često poredi sa akcijom Sablja, koja je usledila nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, Milićević je rekao:

“Ne bih otišao tako daleko da ovo upoređujem sa Sabljom definitivno. Prvo mislim da je ovo jedna zakasnela reakcija, ako se dokaže da su oni umešani u ovo za šta se trenutno sumnjiče, ne znam koliko će porodicama čiji su članovi nestali ili ubijani, biti bitno što je sada ovo pokrenuto, nego da su celu stvar raskrinkali pre godinu, dve, tri… Njima bi bilo bitno da je to ranije urađeno. Svakako da je važno da ih kad tad uhvate, ali ne možemo da izbegnemo pitanje šta ste radili do sad””, rekoa je Milićević i dodao da je upravo to pitanje na kojem treba insistirati, kao i na raspetljavanju veza Belivuka u bezbednosnim strukturama.

Pogotovu, ističe Milićević, kad se zna da su Belivuk i njegova grupa učestvovali u mnogim događajima koji se vezuju za vlast u Srbiji.

“Ovo je definitivno zakasnela reakcija, jer sad posle tri ili četiri godine dolazimo u situaciju da hapsimo iste ljude koji su bili na inauguraciji predsednika i koji su se dovodili u vezu sa silnim događajima, koji su bili u direktnoj vezi sa vladajućim režimom. Sad se postavlja to pitanje – šta se dogodilo u međuvremenu? Narednih dana treba da vidimo upravo da li je ova grupa uhapšena pod pritiskom međunarodnih organa ili je počela da pravi previše problema vlasti. Ne može se stvar zaustaviti na Velji Nevolji, ako su zaista tačni navodi o vezama sa policijom, tužilaštvom, bezbednosnim strukturama uopšte, mora se otići korak dalje. Nismo još došli do nekog zvučnog imena, niko iz bezbedonosne strukture nije osumnjičen za saradnju sa Veljkom Belivukom i njegovom grupom, tako da je u ovom trenutku to nešto što najviše fali”, zaključio je Milićević.

(Nova.rs)