ČANAK BRUTALNO PROZVAO ŠEŠELJA: „Silovali su ga u zeničkom zatvoru, zato je postao krvolok“

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu za „Dnevni avaz“ govorio je o sukobu sa Vojislavom Šešeljem, te objasnio pozadinu njihove višedecenijske svađe koja je kulminirala pozivom na duel pištoljima.

Čanak je objasnio zbog čega je na oružani duel izazvao osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

– Stvar je jednostavna, već 30 godina ja bitku bijem s Vojislavom Šešeljem i ostalim smećem kao što je on. Sad je to već počelo gubiti svaki smisao, zato što smo mi, pod okriljem priče o slobodi izražavanja i nepostojanju verbalnog delikta, došli u poziciju da osuđeni ratni zločinci vršljaju po javnom prostoru i vode glavnu reč.

Došli smo do toga da najmonstruoznije ideje koje su koštale glave stotine hiljada ljudi postale legitimna stvar i smatraju se delom političkog spektra.

Kad sam video da su ratni komandant “Belih orlova” Dragoslav Bokan i Vojislav Šešelj uspeli toliko da izvređaju Čedomira Jovanovića, da on morao da napusti emisiju, tu je bilo potpuno jasno da je u pitanju udruživanje zločinaca protiv svega civilizovanog u Srbiji. Zbog toga sam izazvao Šešelja na dvoboj pištoljima, da to jednom i zauvek rešimo – kazao je Čanak.

Zato što svi ti ekstremisti, desničari i silni branioci srpstva, sve su to siledžije i kukavice, međutim, to se ne vidi od njihove galame. Morao sam pribeći ekstremnom rešenju, a da na konkretnom primeru pokažem da se radi o najobičnijem smeću koje ne smije izaći na crtu nikome ko je dovoljno spreman da se pozabavi time.

Kad mi kažu zašto sebi dozvoljavam da se spustim na taj nivo, da se bavim đubretom uopšte, moram podsetiti na to da se čišćenje balege nekad smatralo herojskim delom, i ja to tako doživljavam. Jednostavno, ta mentalno-intelektualna balega mora se na kraju isterati”, rekao je Čanak i dodao:

– Šešelj je izjavio da on neće na to pristati, osim ako mu ne garantuju aboliciju. Uostalom, njega treba hitno hospitalizovati jer je on, očigledno, mentalno poremećena osoba. A, to kako je do toga došlo i kako ga je njegova frustracija od silovanja koje je doživeo u zeničkom zatvoru dovela do toga da postane beskrupulozni krvolok svega ljudskog, u to neću ulaziti – rekao je Nenad Čanak.

(Alo.rs)