Naslovnica SPEKTAR Tramp poslao skrivenu poruku: Smrt Navaljnog me osvestila šta se dešava u...

Tramp poslao skrivenu poruku: Smrt Navaljnog me osvestila šta se dešava u SAD

Bivši američki predsednik Donald Tramp saopštio je da ga je smrt Alekseja Navaljnog “učinila svesnim“ šta se dešava u SAD, ali nije nikome direktno pripisao odgovornost za smrt ruskog opozicionara.

– Iznenadna smrt Alekseja Navaljnog učinila me je sve više svesnim šta se dešava u našoj zemlji. To je spor, postojan napredak, sa pokvarenim, radikalno-levičarskim političarima, tužiocima i sudijama koji nas vode putem uništenja – napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth! (Istina).

On je ocenio da otvorene granice, “lažni“ izbori i “krajnje nepravedne odluke“ sudstva “uništavaju“ SAD.

– Mi smo narod u opadanju, narod koji propada – napisao je Tramp, i dodao akronim MAGA2024, što je aluzija na njegovu političku devizu “Učinimo Ameriku ponovo velikom“ (Make America Great Again).

Uprkos tome što su predsednik SAD DŽozef Bajden i drugi bivši predsednici, kao i najviši članovi američkog Kongresa direktno okrivili ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt Navaljnog u zatvoru na severu Rusije, Tramp to nije učinio.

Dok je bio predsednik, Tramp je, prema navodima Rojtersa, izrazio divljenje Putinu.

[adsenseyu1]

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio „najžešći domaći protivnik“ predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da su izjave zapadnih političara koje okrivljuju Putina za smrt Navaljnog “bezobrazne“, dodajući da je istraga u toku i da se preduzimaju sve neophodne mere.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social