TOTALNI RASPAD SISTEMA DOMINACIJE – I „Evropska komisija“ se okrenula protiv Amerike: Kategorički smo protiv svih sankcija „Severnom toku 2“

Evropska komisija ne odobrava sankcije koje su SAD uvele protiv gasovoda „Severni tok 2“, prenosi nemački list „Špigl“ pozivajući se na predsednicu tog evropskog tela Ursulu fon der Lajen.

„Evropska komisija je kategorički protiv svih sankcija koje kače evropske kompanije koje učestvuju u projektu izgradnje ovog gasovoda“, istakla je Fon der Lajenova.

Prethodno su američke vlasti saopštile da sve evropske kompanije, koje postavljaju cevi za gasovod „Severni tok 2“, imaju rok od 24 dana da prekinu sve aktivnosti, odnosno do 20. januara naredne godine.

S tim u vezi, oglasila se portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je ocenila da je projekat gasovoda „Severni tok 2“ evropska stvar, koja se ne tiče SAD.

„Kada bi se ’Severni tok 2‘ nekako ticao teritorije koja pripada SAD, mogla bih još i da razumem razgovor o umešanosti Vašingtona u ta pitanja“, dodala je Zaharova.