Naslovnica IZA OGLEDALA Sumnjiva smrt u vozu: Nastavlja se niz misterioznih smrti vodećih bankara

Sumnjiva smrt u vozu: Nastavlja se niz misterioznih smrti vodećih bankara

[adsenseyu2]

vbhsdh28hdksj

[adsenseyu3]

Zero Hedge je u decembru 2014. godine sastavio listu 36 bankara koji su poginuli pod misterioznim i čudnim okolnostima.

Istraživač Džon Vajbs je već nabrojao još 9 bankara koji su poginuli u januaru 2015. godine.

Sada su još 3 bankara stradala u bizarnom sudaru voza i Mercedesa u Holivudskom stilu, zajedno sa jednim farmaceutskim istraživačem i poznatim umetničkim kustosom.

Iako je u pitanju užasna nesreća, većina putnika, između 400 i 700 njih, nije čak ni povređeno.

Prema prvobitnoj istrazi NTSB (Odbor za sigurnost u nacionalnom saobraćaju), koja uključuje svedoke sa lica mesta, vozač je izašao iz vozila na šinama nakon što je auto poklopila rampa:

[adsenseyu1]

Izveštaji pokazuju da se četrdesetdevetogodišnja Elen Brodi nalazila na šinama kada je rampa zarobila njeno vozilo. Ona je tada izašla iz vozila da ispita štetu na vozilu. Kada se vratila u automobil pokušavajući da ga izvuče, udario ju je voz brzinom od 90 km/h.

Usled sudara, voz i automobil su se zapalili. Od nekoliko stotina putnika u vozu, povređeno je svega 70, a 5 njih je poginulo. Kondukter i mašinovođa su preživeli.

Na desetine metara naelektrisanih šina proburazilo je prva dva vagona njujorškog poslovnog voza u sudaru sa automobilom na prelazu, rekao je federalni istražitelj u sredu, opisujući najužasniji sudar u proteklih nekoliko decenija.

Istražitelji su se usredsredili na to zašto je automobil stao na prelazu blizu predgrađa Vajt Plejnsa severno od Nju Jork Sitija pre nego što se voz sudario s njim, odgurnuvši vozilo 300 metara niz prugu.

[adsenseyu4]

Šine su se raspale na nekoliko dužih delova, probivši prvi vagon kad je izbila vatra, koju je potpomoglo gorivo iz automobila.

Pet putnika voza i žena koja je vozila Mercedes su poginuli na licu mesta. Istraživači kažu da još uvek nemaju objašnjenje kako se vozilo zaglavilo na šinama.

Dakle, ko su žrtve ove užasne saobraćajne nesreće?

Od nekoliko stotina putnika koji su imali jednake šanse da budu među pet poginulih putnika, tu „čast“ je dobilo pet istaknutih ličnosti njujorškog društva.

Kolike su šanse za to? Bloomberg Business je objavio sledeće smrtovnice:

Džozef Nadol (42) – Upravni direktor u JP Morgan-u, koji se pridružio podružnici u Menhetnu 2001. godine. Institucioni investicioni magazin ga je 2009. godine imenovao za najboljeg analitičara u oblasti svemirske industrije i industrije odbrambene elektronike. Poginuo je 3. februara u železničkoj nesreći.

[adsenseyu1]

Erik Vanderkar (53) – Viši upravni direktor u institucionalnoj prodaji i trgovini i šef opštinskog fonda u Mesirow Financial-u, Njujork. On je pre toga proveo 27 godina u Morgan Stanley-u. Poginuo je 3. februara u železničkoj nesreći.

Aditija Tomar (41) – Potpredsednik tehnologije JP Morgan-a za upravljanje bankarskm sredstvima. Pre toga, radio je u Morgan Stanley-u, Sanford C. Bernstein & Co-u i Barclays Capital-u. Poginuo je 3. februara u železničkoj nesreći.

Robert Dirks (36) – Naučnik u D.E. Shaw Research-u, koji je kreirao kompjuterske modele organskih molekula radi primene u razvoju lekova. Doktorirao je hemiju na Kalifornijskom institutu tehnologije. Poginuo je 3. februara u železničkoj nesreći.

Volter Litke (69) – Nadgledao je zbirke i specijalne izložbe evropskih slika u muzeju Metropoliten u poslednjih 35 godina. Bio je stručnjak za radove Jana Vermera i Rembranta. Poginuo je 3. februara u železničkoj nesreći.

Da tragedija bude veća za porodicu Aditije Tomara, bolnica je slučajno pobrkala kartone i izvestila da je Tomar u redu, iako je poginuo.

Njegova porodica je tek sutradan saznala da je Tomar među poginulima.

Dakle, potpredsednik i dva upravna direktora većih banki sa sličnim investitorskim interesima, poginuli su u ovoj čudnoj nesreći koja je još uvek pod znakom pitanja.

Da li je moguće da je neko namerno ućutkao ove bankare zbog nečega što su znali? Šta se zapravo dogodilo?

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]