Naslovnica IZA OGLEDALA Centralne banke samo 3 države na svetu nisu pod kontrolom vladara sveta

Centralne banke samo 3 države na svetu nisu pod kontrolom vladara sveta

fghbgrdgfdh

Da li je Iran na meti zapadnih i izraelskih snaga upravo zbog Centralne banke islamske republike Irana (CBI)?

Tenzije i mogućnost nezamislivog rata protiv Irana jačaju, te se nameće pitanje šta to iranski bankarski sistem ima što američki, britanski i izraelski nemaju.

Neki istraživači ističu da je Iran jedna od samo tri države na svetu čija centralna banka nije pod kontrolom Rotšildovih. Pre 11. septembra bilo ih je sedam: Avganistan, Irak, Sudan, Libija, Kuba, Severna Koreja i Iran.

[adsenseyu1]

Do 2003. godine pali su Avganistan i Irak, a do 2011. godine Sudan i Libija. U Libiji je banka Rotšildovih uspostavljena dok je država još uvek prolazila kroz rat.

Islam zabranjuje naplaćivanje kamate, što ne odgovara bankarskom sistemu Rotšildovih. Do pre sto godina, isto je bilo zabranjeno i u hrišćanskom svetu, čak se i kažnjavalo smrću. Takvo delovanje smatralo se eksploatacijom i porobljavanjem.

Otkad su Rotšildovi preuzeli Banku Engleske 1815. godine, oni su proširili svoju bankarsku kontrolu na sve države sveta. Oni su koristili metodu po kojoj korumpirani političari uzmu ogromne kredite koje nikada ne mogu da otplate, te tako večno bivaju zaduženi prema Rotšildovima.

Ukoliko lider odbije da prihvati kredit, on se ili svrgava ili ubija. Ukoliko ni to ne uspe, usledi invazija i uspostavi se banka Rotšildovih.

Rotšildovi imaju veliku moć nad većim svetskim novinskim agencijama. Na taj način se mase zavaravaju da su određeni ljudi zli.

Rotšildovi kontrolišu Banku Engleske, Federalne rezerve, Evropsku centralnu banku, MMF, Svetsku banku i Banku međunarodnih nagodbi. Oni takođe poseduju najviše zlata na svetu, te mogu da podešavaju cenu zlata.

Priča se da ova porodica poseduje više od polovine svog bogatstva na planeti – oko 231 trilion dolara – a tim novcem upravlja trenutna glava porodice, Evelin Rotšild.

Objektivni istraživači tvrde da se Iran ne demonizuje zato što predstavlja nuklearnu pretnju, isto kao što Talibani, Sadam Husein i Moamer Gadafi nisu bili pretnja.

Koji je onda pravi razlog? Da li su to trilioni prihoda od nafte ili trilioni prihoda od rata? Da li je cilj bankrot ekonomije SAD ili započinjanje Trećeg svetskog rata?

Da li je cilj da se unište neprijatelji Izraela ili da se uništi Iranska centralna banka tako da više niko ne može da prkosi Rotšildovom reketu novca?

Mogao bi to biti bilo koji od navedenih razloga, ili još gore – svi navedeni razlozi.

Webtribune.rs

[adsenseyu5]