Naslovnica IZA OGLEDALA Stiven Hoking upozorava: Ako vanzemaljci dođu zbrisaće sve ljude na Zemlji –...

Stiven Hoking upozorava: Ako vanzemaljci dođu zbrisaće sve ljude na Zemlji – VIDEO

vanzemaljac-oblast51

[adsenseyu2]

Legendarni naučnik i profesor, Stiven Hoking (73), rekao je da se boji da bi naprednija vanzemaljska rasa mogla da zbriše sve ljude na Zemlji ukoliko bi poželela da je naseli.

„Ako nas vanzemaljci posete, moguće je da će doći do situacije slične onoj kada je Kolumbo došao u Ameriku. Njegov dolazak se nije dobro završio po Indijance“, rekao je Hoking. „Moguće je da će neki vanzemaljci postati nomadi i da će poželeti da kolonizuju bilo koju planetu na svom putu“.

Naučna istraživanja se sve više fokusiraju na potragu za vanzemaljskim životom, a najveći broj istraživanja se odvija na Institutu za potragu za vanzemaljskom inteligencijom (SETI).

Hoking je u julu pokrenuo projekat „Breakthrough Listen“ (u slobodnom prevodu Zvuk nade), što predstavlja desetogodišnju šemu za pronalaženje vanzemaljskih signala poslatih sa drugih planeta u kosmosu. Projekat je sa 86,8 milona evra finansirao ruski milijarder Juri Milner.

Hoking je ubeđen da vanzemaljci postoje, ali da ne može da nasluti kakvi bi oni mogli biti i verovatno se zato premišlja povodom čitavog ovog lova na vanzemaljsku inteligenciju.

„U mom matematičkom mozgu, razmišljanja o broju vanzemaljaca su savršeno racionalna. Pravi izazov jeste zaključiti kakvi bi oni mogli biti“, rekao je Hoking.

Međutim, Hoking nije jedini koji tako razmišlja. Naučnici koji rade na projektima u SETI institutu takođe čuvaju u rezervi mogućnost da bi zla rasa vanzemaljskih bića mogla da preuzme Zemlju.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

[adsenseyu4][adsenseyu4]