Naslovnica ŽIVOT Šta ako se kod osumnjičenih za ubistvo Danke utvrdi duševna bolest?

Šta ako se kod osumnjičenih za ubistvo Danke utvrdi duševna bolest?

Tačno nedelju dana traje potraga za telom dvogodišnje devojčice iz Bora, kojoj se izgubio svaki trag 26. marta u Banjskom Polju.

Podsetimo, prošlog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je javnosti da je devojčica Danka Ilić ubijena, kao i da su za to okrivljena dva radnika JKP “Vodovod” koji su je usmrtili službenim vozilom.

Ubrzo se ovaj strašan zločin još više otkrio pa se saznalo da su dvojica osumnjičenih D.D. i S.J, da su živu ali onesvešćenu Danku stavili u auto I odneli na deponiju da se reše njenog tela.

Potom ju je jedan od njih zadavio kada su videli da dete nije mrtvo, i bacili. D.D. je nakon nekoliko dana došao do divlje deponije i premestio telo na nepoznatu lokaciju. MUP i dalje pokušava da pronađe telo ubijene devojčice, a okrivljeni su naveli oko 10 lažnih lokacija.

D.D. je imao i pomoć, ispostaviće se, brata i oca. Brat je preminuo u policiji, nakon ispitivanja, od infarkta, a ni otac R.D. nije naveo tačnu lokaciju tela.

I pored ovih uznemirujućih činjenica, brojna pitanja su ostala otvorena, a samo jedno od njih je – kako je moguće da telo još nije nađeno i šta bi se moglo dogoditi sa istragom ako se ono ne nađe.

O tome su u Jutarnjem program TV Prve govorili Stefan Čorda, advokat, Božidar Spasić, bivši obaveštajac i Radiša Roskić, penzionisani načelnik u BIA.

Oni su istakli da policija sada saopštava podatke koji ne mogu da ugroze istragu, a da će se mnogo više o svirepom zločinu znati kada se nađe telo i uradi obdukcija.

Takođe, već sada postoje elementi za podizanje optužnice za teško krivično delo, a sav dosadašnji material prikupljen tokom ispitivanja osumnjičenih biće uzet kao dokaz. U tom smislu, kako su naveli, telo devojčice nije jedini dokaz, ali jeste suštinski.

Na pitanje šta ako se kod osumnjičenih utvrdi duševna bolest, sagovornici TV Prve navodi da u tom slučaju, ukoliko se to I dokaže, osumnjičeni bi mogli biti proglašeni neuračunljivim što bi dalje značilo da bi bili hospitalizovani.

(b92.net)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social