Naslovnica U FOKUSU „Špigl“: Nemačkoj vojsci nedostaju vojnici – visoke stope napuštanja službe

„Špigl“: Nemačkoj vojsci nedostaju vojnici – visoke stope napuštanja službe

Opadajući broj kandidata jedan je od najtežih problema sa kojim se suočava Bundesver i trenutni ministar odbrane Boris Pistorijus, radi čega se spremaju promene u kadrovskoj službi, izveštava „Špigl“.

Ministar odbrane Pistorijus je nedavno naveo da je regrutacija vojnika njegov „glavni prioritet“. Prema saznanjima „Špigla“, prošle nedelje je smenjen šef kadrovskog odeljenja Klaus fon Hajmendal, koji je obavestio zaposlene u Ministarstvu da će biti penzionisan „u narednih nekoliko dana“.

Oda Doring, trenutno direktorka u Saveznoj kancelariji za upravljanje kadrovima Bundesvera, „bez odlaganja“ će biti unapređena na ovu poziciju.

Neimenovani izvori zadatak koji se nalazi pred Doringovom opisuju kao „nemoguću misiju“. Nemačka se već godinama suočava sa padom broja regruta. Cilj je, prema planovima, 203.000 vojnika, ali taj broj se godinama kreće oko 182.000. Inače, problem Bundesvera je i visoka stopa napuštanja službe.

Kadrovsko odeljenje već godinama pokušava da preokrene ove trendove.

Dosadašnje reforme, poput onih koje je predložio interni dokument pod nazivom „Personal task fors“, dodaju ovi izvori, bile su samo kozmetičke.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social