ŠOKANTNO – Ruski obaveštajac: Gubici oružanih snaga Ukrajine su ogromni, ali izgleda da je vojska klonirana – ZAVARENI TENKOVI

Ruski obaveštajac je prijavio ogromne gubitke u redovima ukrajinske vojske, koji se ne osećaju zbog redovnog popunjavanja.

U medijima se periodično pojavljuju informacije o teškim gubicima Oružanih snaga Ukrajine.

Nedavno je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila brojne smrtne slučajeve. Prema njenim rečima, za devet meseci ukrajinska vojska izgubila je 100 hiljada ljudi. O teškim gubicima RIA Novosti je saopštio i obaveštajac specijalaca Oružanih snaga Rusije iz Zapadnog vojnog okruga. Međutim, prema njegovim rečima, neprijateljska vojska se ubrzano popunjava.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

– Gubici se veoma brzo popunjavaju, čini se da se uvoze u serijama i kloniraju – rekao je izviđač.

On tvrdi da mesto poginulih vojnika već sutradan zauzimaju nove snage u potpuno istom broju. Uprkos tome, ruska vojska nastavlja da drži položaje i napreduje, kontrolišući tako ne samo Novoselovskoe u ovom pravcu, već i posmatrajući Berestovoje.

Ranije je izviđač rekao da među vojnicima Oružanih snaga Ukrajine koji se predaju ima tenkista čija su borbena vozila i tenkovi potpuno zavareni i borci ne mogu da izađu.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je 24. februara početak specijalne operacije u Ukrajini, koja je, prema njegovim rečima, izazvana potrebom da se zaštite stanovnici Donbasa. On je napomenuo da Rusija nema drugog izbora.

Zapad je osudio akcije Moskve, odlučivši da podrži Kijev finansijskom pomoći i oružjem. S tim u vezi, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je naglasio da su se geografski zadaci specijalne operacije u Ukrajini promenili i neće biti završeni samo na teritoriji Donbasa.

Evropa je i dalje uverena da sankcije mogu da zaustave Ruse i da zbog toga imaju gubitke i razarajući uticaj sopstvenih odluka na sopstvenu ekonomiju. Ugledni građani Evrope ne razumeju zašto rastu cene u prodavnicama, kao i gorivo, i zašto kijevske vlasti ne prave kompromise da bi sele za pregovarački sto sa Kremljom.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs