Naslovnica U FOKUSU ŠOK OBRT: Ništa nije kao što su izvestili u tuči Dragana Bjelogrlića...

ŠOK OBRT: Ništa nije kao što su izvestili u tuči Dragana Bjelogrlića i Gage Antonijevića

Draganu Bjelogrliću rešenjem Osnovnog javnog tužllašta u Nišu nakon saslušanja ukinuta je mera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode, saznaje „Blic“.

On je odmah dao izjavu po izlasku iz Tužilaštva. U prvom obraćanju po izlasku zahvalio se ljudima iz tužilaštava i divnim policajcima Niša.

„Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da i u najtežim trenucima da je ovaj grad uz mene. Ja im se zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem se Tužilaštvu što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao, i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. To što se zaista desilo nije ništa od onoga što su pisali režimski tabloidi. Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio“, rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara da li se vraća na filmske susrete odgovorio je: „Ako dobijem nagradu“.

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić je istakao da kod Bjelogrlića veštačenjem nisu nađene nikakve psihoaktivne supstance niti nikakve nedozvoljene količine alkohola.

„Na snimku se videlo da nije postajao nikakav mučki napad s leđa. Apsolutno sve je utvrđeno sa današanjim informacijama i današnjom odlukom Osnovnog javnog tužilaštva“, rekao je Draganić, Bjelogrlić je dodatno pojasnio šta se desilo, navodi „Blic“:

„Ja se uopšte nisam uputio ka njemu, to zna hotel „Ambasador“, ja sam krenuo u WC, na njegovo dobacivanje sam reagovao.“

Nakon toga je glumac u društvu brata Gorana koji je došao danas u Tužilaštvo seo u privatni automobil i otišao.

Niška publika pozdravila Bjelogrlića, ovacije za pritvorenog glumca

Treće veče 56. Filmskih susreta u Nišu, po tradiciji, počelo je objavljivanjem imena glumca večeri prethodnog dana. Kada su voditelji programa, Dragana Mićalović i Radomir Nikolić, rekli da je po oceni publike izabran Dragan Bjelogrlić za ulogu Hadži Trifuna u filmu “Nečista krva – greh predaka”, na Letnjoj pozornici niške Tvrđave prolomio se gromoglasan aplauz sa povicima – “Bravo!” koji je dugo trajao, a onda je usledio još jedan talas aplauza, piše Nova.rs.

Bjelogrlić, koji je na ovom festivalu svojevremeno nagrađen Gran prijem, ove godine se predstavio kao reditelj filma „Toma“ i glavnom ulogom u ostvarenju „Nečista krv – greh predaka“. Oba filma su izazvala veliko interesovanje i nagrađeni su stajaćim ovacijama.

Dragan Bjelogrliću ovacije nije mogao da čuje jer se nalazio u pritvoru. Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sata zbog fizičkog napada na reditelja Predraga Antonijevića koji se dogodio u niškom hotelu “Ambasador” nakon prikazivanja filma “Nečista krv”.

(blic,nova.rs)