Naslovnica U FOKUSU Šojgu: Rusija ima samo jednu opciju

Šojgu: Rusija ima samo jednu opciju

Glavni zadatak ruske vojske u zoni Specijalne vojne operacije je da uništi neprijateljsku vojnu tehniku, ističe ruski ministar odbrane

Rusija nema druge opcije osim da pobedi u Ukrajini, ističe ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u intervjuu za emisiju „60 minuta“.

Glavni zadatak je uništenje neprijateljske tehnike, vojske i svih onih koji već nekoliko meseci nastavljaju sa kontraofanzivom, naglašava ministar.

„Preživeli smo prolećnu, letnju i sad evo i jesenju kampanju koja i dalje traje“, navodi on.

Međutim, ruske trupe u zoni Specijalne vojne operacije drže aktivnu odbranu na svim pozicijama, ističe ministar.

„Ruska vojska kao i komanda u zoni SVO deluju uvereno. Pouzdano brane teritoriju koju moramo da štitimo od udara Oružanih snaga Ukrajine“, dodaje ministar.

Samopouzdanje ruske vojske nije bezrazložno, jer „plavim plamenom gori oprema isporučena kijevskom režimu, među kojom su hvaljeni američki oklopni transporteri ‘bredli’, nemački tenkovi ‘leopard’, kao i britanski ‘čelendžer'“, kako je istakao stalni predstavnik Rusije u SB UN Vasilij Nebenzja tokom obraćanja.

[adsenseyu1]

Oružane snage Ukrajine već četiri meseca sprovode kontraofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu. Ukrajina je u borbu uključila jedinice koje su obučavali NATO instruktori kao i zapadnu vojnu opremu. Međutim, prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, nemaju uspeha ni na jednoj liniji fronta.

I na Zapadu medijski i vojni eksperti polako počinju da priznaju da se letnja kampanja kijevskih vlasti pokazala kao neuspešna, a da je ruska linija odbrane pouzdana i neprobojna.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social