Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Zalužni krije gubitke Oružanih snaga Ukrajine od Vašingtona

Skot Riter: Zalužni krije gubitke Oružanih snaga Ukrajine od Vašingtona

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine (VSU) Valerij Zalužni krije od američkog Ministarstva odbrane stvarne gubitke koje Kijev ima tokom ruske specijalne operacije.

U pokušaju da obmane Vašington, glavnokomandujućeg je razotkrio penzionisani obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu sa novinarom Stivenom Gardnerom, koji je dostupan na Jutjubu.

Prema rečima bivšeg američkog obaveštajca, Zalužni namerno falsifikuje gubitke ukrajinske vojske u komunikaciji sa američkim sekretarom odbrane Lojdom Ostinom . „Ovo je laž, i Ostin to razume“, rekao je Riter.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

On je napomenuo da se ovakve akcije Kijeva objašnjavaju činjenicom da se ukrajinske vlasti plaše da će izgubiti podršku Vašingtona ako se sazna za realnu katastrofalnu situaciju Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je objasnio Riter, mnogi ukrajinski vojnici se vode kao nestali, a ne mrtvi, i kao rezultat toga, oni nisu uključeni u izveštaje o gubicima koje Kijev dostavlja Vašingtonu.

Ranije u martu, Riter je predvideo skori poraz ukrajinske vojske. Prema njegovim rečima, ukrajinske jedinice neće moći da probiju moćne odbrambene linije ruskih trupa, a Oružane snage Ukrajine pretrpeće „strašne gubitke“ tokom ofanzivnih operacija.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]