Naslovnica IZA OGLEDALA Senzacionalna tvrdnja Abdulaha Sidrana: Emir Kusturica je poginuo ’94 a ovo je...

Senzacionalna tvrdnja Abdulaha Sidrana: Emir Kusturica je poginuo ’94 a ovo je njegov dvojnik – VIDEO

Kusturica3

[adsenseyu2]

Bosanski pisac i akademik Abdulah Sidran tvrdi da je Emir Kusturica poginuo na brdima oko Sarajeva, a da je ličnost koja sada hoda po Srbiji njegov dvojnik i osoba sa stvarnim identitetom – Pantelija Milisavljević!

U poslednjem intervjuu za TV Alfa Sidran je, u razgovoru sa novinarom Zvonkom Marićem, gledaoce podsetio na reportažu iz magazina „Dani“ koji datira iz ratne ‘93. i koja je sa pravih linija odbrane grada Sarajeva donela priču o tragičnoj smrti Kusturice kao komandanta jedne od jednica Armije RBiH.

– Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS – rekao je Sidran. – Druga verzija priče je da je Kusturicu ubio ruski snajperista. Bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad.

[adsenseyu4]

Dvadest i jednu godinu kasnije, kako piše portal Aura.ba, njegovi saborci pokrenuli su inicijativu da se ostaci proslavljenog režisera prebace u Sarajevo i da se sagradi spomenik za istinskog heroja odbrane glavnog grada BiH.

Abdulah Sidran navodi da su, po tvrdnjama dobro upućenih svedoka, srpske tajne službe lansirale dvojnika Emira Kusturice. Radi se o Panteliji Milisavljeviću koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.

– Mi bi trebalo da stavimo tačku na ovu priču, napravimo spomenik našem Emiru, a neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovek i šehid i hvala mu za sva vremena – izjavio je na kraju intervjua autor scenarija za dva filma koje je režirao Kusturica („Sećaš li se Doli Bel” i „Otac na službenom putu“).

Ovo Sidranovo podsećanje, koje već izazva burne reakcije u BiH i čitavom regionu, ponovo otvara rasprave o stvarnom identitetu čoveka koje se danas predstavlja kao Emir Kusturica.

(Novosti)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]