Naslovnica SPEKTAR SAD testira rusko oružje u Ukrajini – Konačni obračun sa Rusijom i...

SAD testira rusko oružje u Ukrajini – Konačni obračun sa Rusijom i Kinom tek počinje

U Ukrajini SAD istražuju teren, testirajući ruski arsenal oružja. Isti takav scenario oni spremaju i na Tajvanu protiv Kine, kako bi upoznali svoje protivnike, piše sirijski „Al-Watan“.

Bez sukoba s Moskvom i Pekingom, Vašington neće održati hegemoniju, a ovaj konflikt obećava da će biti vrlo složen.

Sjedinjene Države moraju ostati najmoćnija zemlja na Zemlji, ako svet želi da održi mir između Vašingtona, Pekinga i Moskve. Amerika se po prvi put suočava sa dve jake nuklearne sile koje imaju suprotstavljene bezbednosne interese.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

I Kina i Rusija imaju sredstva da ugroze nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Država. Nema razloga da se misli da je rat sa Moskvom ili Pekingom neizbežan.

Međutim, biće veoma teško voditi vojne operacije istovremeno sa Rusijom i Kinom. Ovo je u martu izjavio predsednik Komiteta načelnika generalštabova Oružanih snaga SAD, Mark Mili, na saslušanju u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma.

„Visoka spremnost i modernizacija će biti snažno sredstvo odvraćanja, a budžet od 842 milijarde dolara za fiskalnu 2024. osigurava, da američka vojska ostane najsposobnija sila na svetu“, dodao je on.

[adsenseyu1]

Zapad se već više od godinu dana bori protiv Rusije u Ukrajini. Kijevu obezbeđuje oružje i municiju za testiranje efikasnosti ruskih vojnih sredstava i opreme, protiv svih vrsta konvencionalnog američko-evropskog naoružanja.

Sjedinjene Države žele da ostanu glavni faktor odvraćanja u svetu, i da ne dozvole da njihova moć oslabi. To je najvažniji strateški uslov za održavanje američke hegemonije i aktuelnog svetskog poretka. Stoga SAD ne dozvoljavaju Ukrajini da sedne za pregovarački sto sa Rusijom ili drugim zemljama.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]