Ruski raketni napad: „Hitno u skloništa“ – Uzbuna širom Ukrajine

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu proglašena je vazdušna uzbuna. Ovo se navodi u poruci u Telegram kanalu gradske uprave. Svi stanovnici Kijeva su pozvani da se hitno presele u skloništa.

Takođe je saopšteno da je vazdušna uzbuna objavljena u Sumskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti. To prenosi RIA Novosti pozivajući se na podatke onlajn mape vazdušne uzbune Ministarstva digitalne transformacije Ukrajine.

20. novembra svi regioni Ukrajine bili su u zoni vazdušne uzbune. Kao rezultat udara ruskih trupa 17. novembra, u Ukrajini su pogođeni proizvodni pogoni za proizvodnju raketnog naoružanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko potvrdio je udar u jedan od infrastrukturnih objekata prestonice.

„Ostanite u skloništima! Vazdušna uzbuna se nastavlja“, napisao je Kličko.

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je snimak dima koji se diže iznad Kijeva nakon novog ruskog raketnog napada na prestonicu Ukrajine.

„Dim se diže posle raketnog napada na Kijev. Gradonačelnik je potvrdio da je pogođen infrastrukturni objekat u Kijevu“, saopštio je Geraščenko.

„Nekoliko okruga u Kijevu je bez struje i vode posle napada. Potrebni su nam sistemi protivvazdušne odbrane i borbeni avioni“, rekao je savetnik ukrajinskog ministra.

Kako prenose ukrajinski mediji, prijavljena je eksplozija u Dnjepropetrovskoj oblasti. Informacija još uvek nije potvrđena, ali se na mrežama deli fotografija i video dima koji se širi.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(b92.net)