Ruske tajne službe otkrivaju: Evo ko je i kako srušio „Kule bliznakinje“

vsdh382hdg

Penzionisani oficir specijalizovan za izraelsko kontraobaveštajstvo je rekao da su 11. septembra upotrebljene nuklearne bombe, i to modifikovane verzije artiljerijskih granata W-54 koje je Izrael dobio od SAD između 1988. i 1998. godine.

Prema ruskom insajderu, hemijske analize sprovedene na mestu napada su utvrdile postojanje zračenja iz bojevih glava karakterističnih za SAD i Izrael, tvrdi „usapoliticstoday.“

Sve bojeve glave na bazi plutonijuma poseduju hemijski otisak koji može identifikovati tip dizajna i mesto kreiranja. Utvrđeno je da otisak pripada bojevim glavama koje su SAD u tajnosti poslale Izraelu za vreme Bušove administracije.

Utvrđeno je da bi nuklearna bomba od 2 kilotone bila sasvim dovoljna da uništi zgrade ali tako da okolne građevine ostanu neoštećene. Zračenje je uglavnom zadržano u prašini od cementa, što objašnjava nedavne smrti ljudi koji su se našli na licu mesta od raka.

To isto zračenje je istopilo čelične stubove, što objašnjava zašto su stubovi nestali nakon napada i zašto je nestala antena od 20 tona koja se nalazila na južnom tornju.

https://youtu.be/Nxz6yp6RyzY

Ilegalno slanje američkog nuklearnog materijala nije ograničeno samo na Izrael. Bukvalno sve članice NATO-a su učestvovale u ovoj šaradi.

Ukupno 350 nuklearnih jezgara je poslato Izraelcima u periodu od 10-20 godina. Oni su zatim modifikovali W-54 granate jer im je to bilo najlakše u odnosu na ostale dizajne.

Iste ove bombe su iskorišćene za napad na Bali, London i reaktore u Japanu, ali i u Damasku, Iraku i Avganistanu od strane SAD.

Južnoafričke W-54 granate, ali i severnokorejska artiljerija od 155 mm su takođe napravljeni u Izraelu.

Zapravo, nuklearni program Severne Koreje je zasnovan isključivo na nuklearnoj artiljeriji, a ne na projektilima. Njihov plan je da iskoriste masovni baraž artiljerije na Južnu Koreju u slučaju da izbije rat, a imaju i malu količinu nuklearnih granata isključivo za suzbijanje američkih tenkova i artiljerije.

Saudijci takođe poseduju W-54 granate koje su dobili od SAD za vreme Bušove administracije. Izraelci su ih takođe podelili sa Indijom, Brazilom, Kinom, Tajvanom, Japanom, Severnom Korejom, Južnom Korejom itd.

Izraelci su za proizvodnju nuklearnih jezgara koristili brzi nuklearni reaktor poznat kao Dimona. Međutim, krajem osamdesetih godina je došlo do kvara reaktora, te su Izraelci zatražili nuklearni materijal od SAD.

Izraelci su znali da nuklearni materijal koji će dobiti ima ograničen rok trajanja, te su se postarali da ga što brže prodaju nacijama koje nisu ništa posumnjale, poput Severne Koreje.

U svakom slučaju, Izraelci su iskoristili jednu od svojih nuklearnih bombi da raznesu kule bliznakinje 11. septembra što je imalo takav efekat da su se zgrade prosto urušile, kao što se može videti na snimku rušenja.

Webtribune.rs