RUSKA JAVNOST UZBURKANA: Član srpske vladajuće stranke optužuje Rusiju za destabilizaciju Balkana

Rusija svojim uticajem destabilizuje region Zapadnog Balkana, rekao je srpski poslanik iz Napredne stranke Srbije Dragan Šormaz, prenela je Koha 27. septembra.

Član vladajuće stranke, predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem, kritikovao je posetu ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Botana-Harčenka srpskim vojnim jedinicama koje se nalaze u blizini granice sa Kosovom.

On je takođe optužio Rusiju da stoji iza protesta protiv restriktivnih mera koje su u Srbiji održane u julu 2020.

On je rekao da ni Rusija ni Kina ne mogu učiniti ništa po pitanju situacije na Kosovu.

„Rusija ne može ništa, Kina ne može ništa, EU ne može ništa. Jedini koji mogu uticati na Prištinu i Beograd, svidelo se to nekome ili ne, su Sjedinjene Države “, rekao je Šormaz.

Podsetimo, puteve koji vode od Srbije do Kosova već osam dana blokiraju Srbi, koji se ne slažu sa odlukom kosovske vlade da spreči ulazak automobila sa srpskim tablicama na tu teritoriju. Kako bi sprovele ovu odluku, prištinske vlasti su označile specijalne policijske snage na dva granična prelaza, opremljene automatskim oružjem i pojačane oklopnim vozilima. Kao odgovor, Srbija je uvela povećanu borbenu gotovost u vojsci.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(ИА Краснаиа Весна)

Izvor:https://rossaprimavera.ru/news/0caaae04?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop