Ruska ambasada: SAD su zapravo priznale da su počinile ratne zločine u Ukrajini

       

Sjedinjene Države, pošto su pristale da pošalju kasetne bombe u Kijev, zapravo su priznale da su počinile ratne zločine u Ukrajini, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

Ranije je Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD, u intervjuu za ABC Nevs opravdao odgovarajuću odluku Džoa Bajdena potrebom da se „nadoknadi” nedostatak konvencionalne municije koju je Vašington isporučio ukrajinskoj vojsci.

„Obratili smo pažnju na izjave direktora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Džona Kirbija o snabdevanju Ukrajine kasetnom municijom“.

„Zvaničnik je de fakto priznao da su Sjedinjene Američke Države počinile ratne zločine tokom ukrajinskog sukoba. Otvoreno je izjavio da će civili ginuti od američkog kasetnog oružja“, navodi se u komentaru ambasade.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako napominju u diplomatskoj misiji, logika delovanja američke administracije u Ukrajini svodi se na princip „neće biti gore“. Prema komentaru, SAD su spremne da rukama Ukrajinaca unište sve što je daleko od sopstvenih teritorija.

Ruska ambasada je zaključila da akcije poput slanja kasetne municije uglavnom imaju za cilj da nanesu strateški poraz Rusiji, koja zapravo „brani svoj narod i svoju zemlju“.

Pentagon je u petak najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji je po prvi put uključivao artiljerijske granate tipa 155 mm DPICM. Reč je o kasetnoj municiji zabranjenoj međunarodnom konvencijom koju su ratifikovale 123 zemlje, ali SAD i Ukrajina nisu među njima.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure