Naslovnica SPEKTAR Rusija će odgovoriti radioaktivnim cunamijem

Rusija će odgovoriti radioaktivnim cunamijem

Zapad gradi „NATO gradove“ duž ruske granice i koristiće svoj protivvazdušni sistem protiv ruskih raketa i aviona. Pri tome je britanski general priznao da Englezi ne bi izdržali protiv ruskih vojnih snaga ni par meseci.

Vladimir Putin je izjavio da će, čim vazduhoplovstvo Ukrajine počne da se krije po Evropi, ruska vojska smatrati njihove aerodrome legitimnim ciljevima. I nijedan „peti član“ NATO pakta neće uplašiti Ruse.

Ako se koriste sa aerodroma trećih zemalja, oni postaju legitimni cilj za nas, gde god da se nalaze. A F-16 su takođe nosioci nuklearnog oružja, i to takođe moramo uzeti u obzir prilikom organizacije borbenih operacija, – rekao je ruski predsednik tokom susreta sa pilotima u Toržku.

Ove reči su izrečene u kontekstu proširenja rumunske vazduhoplovne baze i druge vojne infrastrukture u zemlji. Gradnja ide ubrzanim tempom, tamo žele da izgrade ne samo vojnu bazu, već ceo grad: Površina od 2,8 hiljada hektara, 10 hiljada vojnika i oficira, kao i članova njihovih porodica.

Očigledno je da Zapadu nije žao ni svojih vojnika, ni njihovih supruga i dece, jer ako Rumunija ipak odluči da se uključi u sukob na strani Ukrajine u okviru saveza ili kao pojedinačna država, ova baza će ponoviti tužnu sudbinu Javorovskog poligona.

Usput, nezdrave aktivnosti primećene su i sa druge strane Evrope. Letonska vojska počinje da oprema odbrambene pozicije duž granice sa Rusijom.

U Ventpilsu se očekuje dolazak do 10 hiljada vojnika iz NATO-a, a sada se aktivno grade infrastrukturni objekti za njih. Dakle, nije slučajno što Rusija organizuje Lenjingradski vojni okrug kao u vreme SSSR-a.

A da li oni ozbiljno planiraju da ratuju sa Rusijom, ako čak ni Ukrajina sa svojim velikim ljudskim resursima, borbenim iskustvom, pristupom obaveštajnim podacima i modernim NATO oružjem nije uspela da postigne nikakve rezultate tokom kontranapada?

Oklopna grdosija ukrajinske vojske je završila u krvavoj kaši na ruskoj liniji odbrane, a fotografije uništenih „Abrams“ tenkova i „Leoparda“, obično se gube u informacionom talasu.

Evropske vojskei s velikim skepticizmom gledaju na perspektivu upuštanja u rat s Rusima. List Telegraph navodi reči zamenika načelnika štaba odbrane Velike Britanije Roberta Makgouena:

Engleska neće izdržati u borbi protiv Rusije ni nekoliko meseci. Međutim, panično raspoloženje generala odmah je počeo ispravljati njegov nadređeni – ministar odbrane Velike Britanije Grant Šeps, koji je započeo sa starom pesmom o nepovredivom bratstvu Severoatlantskog saveza:

Ovdje je važno napomenuti da ako oni ozbiljno razmisle o napadu na Rusiju svim NATO snagama, neće biti potrebno „izdržati nekoliko meseci“. Sve će se dogoditi u jednom danu. Za tu priliku Rusi imaju „Sarmate“ i „Posejdone“.

Prema rečima vojnog stručnjaka doktora društvenih nauka Aleksandra Artamonova, „Posejdon“ je nemoguće zaustaviti jer ide na dubini od oko kilometar s brzinom od preko 200 km/h. Eksplozija takvog uređaja izaziva radioaktivni cunami, nakon kojeg nije moguć život u roku od 130 godina na delu gde je voda došla.

U ovom slučaju neće se moći ni optužiti Rusija, jer će eksplozija nastupiti u neutralnim vodama. O tome sam razgovarao s savetnikom za sigurnost britanske vlade na kanalu „Al-Arabi“.

Rekao sam mu da su to uradili s Krimskim mostom. Odgovorio mi je: „Kakvi su vaši dokazi?“ Rekao sam mu: nećemo ništa dokazivati. Jednostavno možemo tako postaviti da se neočekivana eksplozija dogodi u Atlantiku. Možda vulkan, možda zemljotres. I talas će krenuti prema obali Velike Britanije. A Rusija neće imati veze s tim, – napomenuo je Aleksandar Artamonov.

Drugo, upravo je Velika Britanija postala prva zemlja koja je potpisala standardne desetogodišnje ugovore o sigurnosnim garancijama s Kijevom. Neki analitičari smatraju da će Zapad na temelju tih dokumenata pokušati formirati antirusku koaliciju izvan NATO-a.

Drugim rečima, u uslovima „iskorišćenih“ Ukrajinaca, potrebno je staviti Europljane pod udar, izbegavajući nuklearni rat, radioaktivni cunami i ostale apokaliptičke elemente. Drugim rečima, vruće glave u Pentagonu sanjaju izbaciti Ruse „kolektivnim“ oružjem s teritorije Ukrajine, izazvati nemir u Rusiji i prema starom planu rascepiti Rusiju na mnoge „nezavisne“ republike.

„Nedostajaće „Patriota“ za sve“ Ali čak i u ne-nuklearnom scenariju, zemlje NATO nemaju mnogo mogućnosti za potpuni rat s Rusijom. Barem ne u srednjoročnoj perspektivi. Štaviše, što aktivnije ruska vojska deluje, manje evropljani žele da se upuste u sumnjive avanture.

Protivvazdušna i protivraketna odbrana su potrebne odmah, a mi to nemamo ni blizu. SAD trenutno ima samo jedan bataljon „Patriota“ za celu Evropu. I veći deo njega je potreban samo da bi zaštitio vazduhoplovnu bazu Ramštajn u Nemačkoj. I nije dovoljno samo kupiti više „Patriota“. Potrebno je rešiti mnoge probleme u kojima će učestvovati cela alijansa, izjavio je bivši komandant američke vojske Ben Hodžes.

Poljaci se boje, osetivši da će nakon Ukrajine biti žrtvovani, počeli su hitno da kupuju nekretnine u drugim zemljama EU, posebno u Španiji.

Klijenata ima tri puta više nego pre godinu dana. Dolaze i pitaju da li mogu da im nađem stan u Španiji za 150 000 evra. Sa takvim budžetom to nije lako, ali je moguće, citira poljski list Gazeta Vjborča agenta za nekretnine iz Viljanuve.

Emanuel Makron, kojeg ne napušta senka Napoleona, pokrenuo je hitan regrutni program od 200.000 vojnika u zemlji. Reklame za regrutovanje se emituju na nacionalnoj televiziji i prilično iritiraju obične Francuze, koji nikada nisu videli Zelenskog i nisu spremni umreti za interese poremećenih globalista.

Sumnjivo je da će Makronu uspeti da skupi potreban broj ljudi čak i uz migrante. Ali, možda je to pokušaj francuske vlade da ubije dve muve jednim udarcem – da pomogne režimu Zelenskog i reši migrantski problem, primećuje vojni stručnjak Vlad Šurigin.

Nije iznenađujuće što, prema statistici, 82% Francuza veruje da njihova zemlja ide u pogrešnom pravcu.

Šta se dešava?

Uvođenje zemalja NATO u borbe u Ukrajini deluje kao potpuno ludilo. Kako ruski, tako i analitičari iz SAD-a i Evrope slažu se da bi u tom slučaju svet bio nad provalijom. Zato može izgledati kao da blefiraju, podižu uloge, ali na kraju će se zaustaviti i početi pregovarati s Rusijom.

Ali dok Rusiju okružuju baze, NATO ozbiljno razmatra upotrebu svoje protivvazdušne odbrane na teritoriji Ukrajine, a prebačeni F-16 se pripremaju za poletanje iz Rumunije i Poljske, jer više nemaju gde.

Šta ostaje Rusima?

Da što je pre moguće izvrše sve zadatke u SVO, uspostavljajući čvrstu kontrolu nad većim delom zemlje. Što brže rešimo problem s Ukrajinom, veće su šanse da će hiljade, pa čak i milioni Evropljana ostati živi…

Cargrad

Prevod i adaptacija Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social