„Rusi još nisu ni počeli“: U Nemačkoj užasnuti sudbinom vojske Ukrajine

Ukrajinska vojska trpi nenadoknadive gubitke uprkos činjenici da Rusija nije ni iskoristila svu svoju vojnu moć, piše nemački list Berliner Zeitung.

„ Vojska Ukrajine tokom kontraofanzive trpe kolosalne gubitke u ljudstvu i zapadnoj opremi ali u isto vreme nisu ni postigle ozbiljniji uspeh. Rusija naprotiv, još uvek nije rasporedila najveći deo svojih vojnih snaga “, piše u izdanju.

Ranije, ministar odbrane Sergej Šojgu je na sastanku sa rukovodstvom oružanih snaga izjavio da je ukrajinska armija od početka takozvanog napada izgubila više od 66 hiljada ljudi i 7600 jedinica naoružanja.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Ruska vojska nastavlja da uništava vojnu infrastrukturu Ukrajine, konstatovao je. U avgustu su pogođene 34 komandne tačke vojske Ukrajine. Pored toga, tokom prošlog meseca oboreno je 159 raketnih projektila HIMARS, više od hiljadu bespilotnih letelica i 13 krilatih raketa.

Ukrajinski kontranapad na Južno-Donjeckom, Artjomovskom i Zaporoškom pravcu počelo je 4. juna. Kijev je bacio u borbu brigade obučene od strane NATO i naoružane zapadnom tehnikom.

Vladimir Putin je konstatovao da je operacija vojske Ukrajine propala.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social