Rover Curiositi na Marsu pronašao dokaze o vanzemaljskim oblicima života

bcjhdgwfjg37864826

Kontroverzna tvrdnja se odnosi na fotografije neobičnih kristalnih karakteristika, koje su otkrivene duž grebena na Marsu, putem istraživačkog rovera od strane NASE, početkom ove godine.

„Ovi oblici su karakteristični za gipsane kristale, koji se mogu formirati kada se soli koncentrišu u vodi“, rekao je naučnik „Curiositi“ tima, Sanjeev Gupta.

Međutim, prema DiGregorio-u, ove karakteristike površine, zapravo su tragovi fosila (kao što su otisci stopala, ostaci izmeta) mekih životnih oblika koji su nekada lutali Marsom, do pre 450 miliona godina.

Iznenađujuće je da on i NASA nisu imali iste poglede na to.

„NASA je okrenula ‘’leđa’’ pokušavajući da dobije podatke o tome“, rekao je on. „Naredba je došla iz štaba, da bi trebalo pomeriti rover na sledeću tačku.“

„Nisu mislili da je dovoljno važno da bi se istražilo, mislio sam da je to vrlo čudno, uprkos činjenici da je „Gale Crater“ bio verovatno serija jezera, za milijarde i milijarde godina.“

Di Gregorio predstavlja  svoju hipotezu na konferenciji u Australiji u junu. U međuvremenu, fotografije će bez sumnje biti dodatno ispitane, kako bi se utvrdilo da li ima bilo kakvih vrednosti u  njegovim tvrdnjama.

Ako se ispostavi da je tačna, to će svakako biti otkriće monumentalnih proporcija.

Webtribune.rs