Rešenje koje nudi Ukrajina – nova verzija države

Pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Vladimir Medinski rekao je da Kijev nudi austrijsku ili švedsku verziju neutralnosti za Ukrajinu.

U pitanju je model demilitarizovane države sa sopstvenom vojskom.

On je napomenuo da se razmatra čitav niz pitanja vezanih za veličinu ukrajinske vojske.

„Ukrajina nudi austrijsku, švedsku verziju neutralne demilitarizovane države, ali istovremeno i državu sa svojom vojskom i mornaricom. O svim ovim pitanjima se razgovara na nivou rukovodstava ministarstava odbrane Rusije i Ukrajine“, rekao je Medinski novinarima.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Tema denacifikacije Ukrajine ostaje na pregovaračkom stolu, rekao je Medinski.

„Tema denacifikacije i strožeg kažnjavanja za veličanje nacizma, neonacizma, ekstremizma na njima je i dalje važna tačka dnevnog reda pregovora“, rekao je on kao uslov Moskve.

„Potrebna nam je mirna, slobodna, nezavisna Ukrajina, neutralna, a ne članica NATO-a, zemlja koja je naš prijatelj, sused“, rekao je on.

Šef ruske delegacije Vladimir Medinski o ciljevima ruske specijalne operacije u Ukrajini i pregovorima sa Kijevom:

„Bukvalno o svakom broju, o svakom slovu u ugovorima se razgovara sa velikom pažnjom, jer želimo da ovo bude dogovor za generacije. Da i naša deca žive u svetu čiji se temelji postavljaju ovim ugovornim procesom.“