PUTINOVA OTVORENA PRETNJA – Zapad je blizu crvene linije Rusije: „Držite se dalje od naše kuće“

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da zapadna civilizacija ima pravo da bira sopstvene vrednosti, ali da u isto vreme ne sme da ih nameće drugim zemljama, uključujući i Rusiji, kao i da se drže podalje od nje.

„Začuđeno posmatramo procese koji se odvijaju u zemljama koje su navikle da smatraju sebe glavnim u napretku. Naravno, društveno-kulturni potresi koji se dešavaju baš u Americi, Zapadnoj Evropi nisu naša stvar, ne ulazimo u to.

Neko u zapadnim zemljama je uveren da agresivno brisanje čitavih stranica sopstvene istorije, obrnuta diskriminacija većine u interesu manjine ili zahtevi da se odbace osnovni pojmovi kao što su mama, tata, porodica ili razlika među polovima – jesu kretanja ka promenama u društvu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

To je njihovo pravo, ali ih samo molimo da se posebno drže dalje od naše kuće. Mi imamo drugačije gledište“, rekao je predsednik u govoru na Međunarodnom debatnom klubu „Valdaj“ u Sočiju.

Prema rečima Putina, velika većina ruskog društva je drugačije tačke gledišta.

„Smatramo da treba da se oslanjamo na svoje duhovne vrednosti, na istorijsku tradiciju, na kulturu našeg multinacionalnog naroda“, objasnio je šef ruske države.

Zapad ne nudi nove recepte za vrednosti

Pristalice takozvanog društvenog napretka veruju da donose čovečanstvu neku novu svest, ispravniju nego ranije, kaže Putin.

„Pa, daj Bože. Samo napred, kako se kaže. Ali recepti koje nude uopšte nisu novi, sve to smo već prošli u Rusiji“, dodao je.

Kao primer naveo je fundamentalne promene koje su se pojavile u Rusiji nakon 1917. godine.

„Oslanjajući se na dogme marksizma, boljševici su takođe najavili da će promeniti čitav uobičajeni poredak – ne samo politički i ekonomski, već i samu predstavu o tome šta je ljudski moral, temelje zdravog postojanja društva, do potpunog odbacivanja porodice. Tako je bilo!“, podsetio je ruski lider.

Istovremeno, Putin je dodao da nijedna revolucija nije vredna štete koju je nanela ljudskom potencijalu.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE