Putinov protivnik i lider opozicije: Veliki manevri na granicama Ukrajine bili su test – MOSKVA SADA SVE ZNA

Lider opozicije, Andrej Ilarionov, ukazao je na pravi cilj nedavnih vojnih vežbi Oružanih ruskih snaga, u blizini granica sa Ukrajinom.

Rusko rukovodstvo u početku nije nameravalo da napadne Ukrajinu, kako to tvrde zapadni i ukrajinski stručnjaci, raspravljajući o ciljevima vežbi ruske vojske, koje su se odvijale u velikom broju ruskih regiona smeštenih u blizini ukrajinske granice, smatra bivši savetnik predsednika Rusije, a sada vatreni kritičar Kremlja, Andrej Ilarionov.

„Putin neće stvarno napasti Ukrajinu na proleće“, rekao je lider opozicije.

Stručnjak posmatra sprovedene vojne manevre oružanih snaga Rusije kao „blef“, ili pokušaj „ucene“.

Odgovarajući na pitanje zašto je Rusija iznenada organizovala manevre u blizini granica sa Ukrajinom, kaže da je ovo najverovatnije „provera, testiranje i Ukrajine i Evrope, i celog Zapada, provera šta se može dogoditi“.

Analizirajući reakciju Kijeva i njegovih zapadnih saveznika, Moskva je uspela da dobije početne podatke kako bi predvidela kakva bi mogla da bude njihova reakcija u slučaju stvarne oružane konfrontacije.

Kao rezultat toga, ruska komanda je uspela da razvije najtačniji i najprecizniji plan akcije u slučaju stvarnog pogoršanja situacije.

Istovremeno, stručnjak je ukazao na ogromni značaj ovih podataka o potencijalnim protivnicima.

Rezimirajući svoju misao, opozicionar je naveo i da bi stvarno zaoštravanje vojne situacije oko Donbasa moglo da se dogodi krajem leta, ili početkom jeseni. Istovremeno su u ovom vremenskom periodu predviđene i zajedničke rusko-beloruske vežbe „Zapad 2021“.

Webtribune.rs