Naslovnica SPEKTAR Putin surovo opisao ponižavajući položaj Nemačke

Putin surovo opisao ponižavajući položaj Nemačke

Vladimir Putin je na sastanku sa stranim novinarima krajnje korektno, ali veoma oštro opisao ponižavajući položaj Nemačke – faktički, političkog i vojnog vazala SAD-a.

„Pogledajte: Razneli su nesrećne cevovode na dnu Baltičkog mora. Niko se čak ni ne buni – kao da je tako i trebalo… Dobro, razneli su jednu cev ‘Severnog toka’, ali jedna cev ‘Severnog toka’ je živa, hvala Bogu.

Zašto Nemačka ne želi da prima naš gas preko te cevi? Može li neko da objasni u čemu je logika? Preko teritorije Ukrajine može da se prima, preko Turske može da se prima, a preko Baltičkog mora ne može.

Kakva je ovo glupost? Nema nikakve formalne logike u tome, ja čak ni ne razumem. Rekli bi, Evropa uopšte ne treba da prima gas. Dobro, preživećemo… Vama treba da kupujete tri puta skuplji tečni prirodni gas, koji voze preko okeana.

A vaši ‘ekolozi’ šta, ne znaju kako se dobija tečni prirodni gas? Uz pomoć hidrauličkog frakturisanja. Pitajte one stanovnike u SAD-u, gde proizvode taj gas, tamo ponekad umesto vode iz slavina teče mulj. Vaši ‘ekolozi’, koji su na vlasti u vladi, to ne znaju?“ – rekao je Putin.

„Kao što je govorio jedan od poznatih nemačkih političara, nakon Drugog svetskog rata Savezna Republika Nemačka nikada nije bila u punom smislu te reči suverena država…

Razumem zavisnost u oblasti politike, informacione politike, jer gde god da pogledaš, u bilo koje krupno izdanje, krajnji korisnik je preko okeana – neki američki fond“, napomenuo je predsednik.

Prema njegovim rečima, rezultati takve politike su već doveli do ekonomskih problema u Nemačkoj – „jednostavno gruba greška na svakom koraku“. To bi trebalo da se odrazi na rezultatima predstojećih izbora, gde nemačka opozicija ima šanse da dobije dobre procenate.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social