Naslovnica U FOKUSU Putin: Stvaramo oružje zasnovano na novim tehnologijama

Putin: Stvaramo oružje zasnovano na novim tehnologijama

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će se u Rusiji raditi na oružju zasnovanom na novim principima fizike, prenosi TASS.

„Ako pogledate bezbednosni sektor, oružje zasnovano na novim principima fizike će osigurati bezbednost bilo koje zemlje u bliskoj budućnosti. Mi to veoma dobro razumemo i radimo na tome“, kazao je Putin na sastanku sa moderatorima sednice Istočnog ekonomskog foruma, koja se održava u Vladivostoku.

Kako je ruski predsednik naveo, ta vrsta oružja najčešće podrazumeva razvoj kvalitativno novih, ranije nekorišćenih tehnologija.

„To uključuje laser, infrazvuk, radio frekvenciju i druge vrste oružja“, objasnio je Putin.

Naime, kako se navodi, Rusija je u zoni Specijalne vojne operacije počela da koristi oružje koje pruža prednost u odnosu na ukrajinske oružane snage. Radi se repetitoru „oblačko“ za dronove, koji su razvili ruski stručnjaci.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Izvršni direktor konstruktorskog biroa „Spektr“ Andrej Bratenkov naveo je da bi to oružje trebalo da pruži prednost ruskim trupama u odnosu na Oružane snage Ukrajine.

„Testovi repetitora za dronove ‘oblačko’ su završeni. To je uređaj koji prenosi signal. Pogledali smo radni opseg proizvoda i on je više od pet kilometara. Nećemo dati tačnu informaciju, kako neprijatelj ne bi shvatio na kojoj udaljenosti možemo da stignemo do njega“, kazao je Bratenkov.

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social