Putin: Stvaramo oružje zasnovano na novim tehnologijama

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će se u Rusiji raditi na oružju zasnovanom na novim principima fizike, prenosi TASS.

„Ako pogledate bezbednosni sektor, oružje zasnovano na novim principima fizike će osigurati bezbednost bilo koje zemlje u bliskoj budućnosti. Mi to veoma dobro razumemo i radimo na tome“, kazao je Putin na sastanku sa moderatorima sednice Istočnog ekonomskog foruma, koja se održava u Vladivostoku.

Kako je ruski predsednik naveo, ta vrsta oružja najčešće podrazumeva razvoj kvalitativno novih, ranije nekorišćenih tehnologija.

„To uključuje laser, infrazvuk, radio frekvenciju i druge vrste oružja“, objasnio je Putin.

Naime, kako se navodi, Rusija je u zoni Specijalne vojne operacije počela da koristi oružje koje pruža prednost u odnosu na ukrajinske oružane snage. Radi se repetitoru „oblačko“ za dronove, koji su razvili ruski stručnjaci.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Izvršni direktor konstruktorskog biroa „Spektr“ Andrej Bratenkov naveo je da bi to oružje trebalo da pruži prednost ruskim trupama u odnosu na Oružane snage Ukrajine.

„Testovi repetitora za dronove ‘oblačko’ su završeni. To je uređaj koji prenosi signal. Pogledali smo radni opseg proizvoda i on je više od pet kilometara. Nećemo dati tačnu informaciju, kako neprijatelj ne bi shvatio na kojoj udaljenosti možemo da stignemo do njega“, kazao je Bratenkov.

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social