Naslovnica U FOKUSU Putin je tada rekao da Rusija treba da upotrebi svoje nuklearno oružje

Putin je tada rekao da Rusija treba da upotrebi svoje nuklearno oružje

Putinov propagandista Vladimir Solovjov je u svojoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1 zapretio jakim posledicama u slučaju ruskog poraza.

Novinarka Džulija Dejvis objavila je snimak iz njegove emisije u kojoj je gostovao filmski reditelj i scenarista Karen Šahnazarov, piše Njuzvik.

Šahnazarov se zapitao da li ruski građani u potpunosti razumeju „težinu pretnje” koju predstavlja ishod rata i da je sukob „mnogo složeniji i opasniji” od Drugog svetskog rata.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

On je naglasio da savremeno rusko društvo uopšte nije slično onom koje je postojalo 1941. godine kada je nacistička Nemačka napala Sovjetski savez. Prema njegovim rečima, današnji Rusi su odrasli konzumirajući američku kulturu.

On smatra da u zemlji postoje unutrašnje podele i nedostatak mlađih ljudi, što znači da stariji građani služe na prvim linijama u Ukrajini.

„Rat je za nas sudbonosan. Naše političke elite to moraju da shvate. Treba da počnemo da priznajemo da ovo nije samo specijalna vojna operacija već rat. Ako izgubimo ovaj rat, nestaćemo kao neka indijanska plemena“, rekao je on.

[adsenseyu1]

On je sugerisao da će poraz moskovskih snaga u Ukrajini dovesti do toga da budu napisane knjige o tome „kako je Rusija izgubila sebe i Evroaziju“. „Ako izgubimo, ponećemo ceo svet sa sobom“, dodao je Solovjov, uz napomenu da se nada da su Ukrajinci svesni potencijalnih posledica ruskog poraza.

„Dozvolite mi da vas podsetim šta je rekao glavnokomandujući – ‘kome treba svet ako Rusija nije u njemu?'“, nastavio je on, citirajući citat predsednika Vladimira Putina. Lider je tada rekao da Rusija treba da upotrebi svoje nuklearno oružje, ukinuti ograničenja protiv testiranja i „ubedljivo pokazati šta ima“.

Od početka Putinove invazije, Solovjov je više puta govorio da Rusija treba da iskoristi svoje mogućnosti nuklearnog naoružanja da napadne zapadne zemlje koje podržavaju Ukrajinu. Prošle nedelje je u svojoj radio-emisiji Puni kontakt rekao da je „nuklearni rat neizbežan“.

(Index.hr)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]