Psihologija: Šta vaše omiljene cipele govore o vama?

cipele-muske

Verovali ili ne, mnoge devojke prvo pogledaju kakvu obuću imate, pa tek onda odluče da li će vam pružiti šansu.

Cipele sa gumenim đonom

Cipele sa gumenim, upečatljivim đonom tradicionalnog oblika ukazuju na poverenje i individualnost. Ako volite ovakve cipele, vi ste muškarac koji voli da se zabavi izborom cipela i da ostane u trendu. „Teget cipele sa drečavo žutim đonom mi govore da je ovo momak koji želi i može da me iznenadi“, kaže Sandra Najgard, iz Men’s health.com.

Brodarice

Muškarac koji voli da nosi brodarice reprezentuje svoj životni stil…i stil svog oca i dede.

Chukka čizme

Chukka čizme nose opušteni momci sa blagim naginjanjem ka hipsterima. Ovo je tip koji je svestan trendova i oduševljen je velikim povratkom antilop Chukka čizama. Iako je stil ovih čizama jednostavan, ipak su dovoljno urbane za određeno urbano okruženje.

Radne čizme

Ove čizme nosi gospodin Praktični, jer su radne čizme dovoljno jake da izdrže sve izazove, koji vas čekaju u toku dana.

Patike za trčanje

Patike za trčanje su rezervisane za trening i teretanu, a muškarac koji ih nosi i kada ide u noćni izlazak je veoma opušten i nonšalantan.

Oxford

Klasična gruba cipela je prvi izbor momka koji ceni tradiciju i dobar kroj. On obraća pažnju na detalje i nije ograničen na strogo poslovni izgled.

Klompe

Ovo je stil koji je ponovo postao mejnstrim, ali trebalo bi da ih nosite sa oprezom i nikada da idete u njima u restoran.

Čelzi čizme

Ove čizme nosi muškarac koji je pravi esteta i zna kako da stilizuje svoj izgled. On preferira tanke krojeve i razume da postoji ograničen izbor cipela kojim može da postigne pravi izgled.

Mokasine

Dok se mokasina svim muškarcima čine kao nepogrešiv izbor, morate da obratite pažnju na oblik vrha mokasina. Kockasti vrh mokasina će odati utisak da ste ih kupili kada ste poslednji put bili na nekom brodu. Uvek birajte mokasine sa okruglim vrhom.

(Menshealth.rs)