Naslovnica U FOKUSU Prodat BIP – Nemci učestvovali u kupovini

Prodat BIP – Nemci učestvovali u kupovini

Privredna komora Srbije pozdravila je danas sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a koji su potpisali nemački „DL Holding“ iz Hamburga i „Auto Čačak“.

„Privredna komora Srbije pozdravlja potpisivanje sporazuma o zajedničkoj kupovini Beogradske industrije piva (BIP) iz stečaja i dolazak još jednog stranog investitora u našu zemlju“, navodi se u saopštenju PKS.

Sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a za 2,09 milijardi dinara potpisali su danas predstavnici kompanije „Auto Čačak“ kao deo konzorcijuma sa nemačkom kompanijom „DL Holding“ iz Hamburga.

U kompaniji “DL Holding” ističu da su izuzetno zadovoljni što ulažu u tržište Srbije.

„Radujemo se našoj prvoj investiciji u Srbiji zajedno sa lokalnim partnerom ‘Auto Čačak’. Naš partner će dalje razvijati lokacije BIP-a u Krnjači i Čačku, dok će ‘DL Holding’ svojim iskustvom i investicijama doprineti da lokacija na Mostarskoj petlji u centru Beograda postane najsavremeniji biznis park u Evropi“, ističu u ovoj kompaniji.

U DL Holdingu navode da je Srbija za njih vrlo privlačno tržište zbog jako dobrih ekonomskih rezltata koji su postignuti prethodnih godina i u vreme pandemije.

Po rečima predstavnika „DL Holdinga“ Srbija je danas jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi.

„Paralelno sa ovim procesom, učinićemo sve na ponovnoj afirmaciji brendova kompanije Beogradska industrija piva“, navode u „DL Holdingu“.

Kompanija „DL Holing“ sa sedištem u Hambrugu osnovana je 1994. godine i investira u različitim oblastima širom Evrope.

(tanjug)