Naslovnica U FOKUSU Pripremaju se: Nemačka objavila plan u slučaju rata sa Rusijom i daje...

Pripremaju se: Nemačka objavila plan u slučaju rata sa Rusijom i daje savete stanovništvu

Nemački tabloid Bild objavio je plan nemačke vlade u slučaju oružanog sukoba velikih razmera sa Rusijom.

Prema dostupnim podacima, trupe bloka biće raspoređene širom Nemačke na istočnom krilu NATO-a, a na istočnom boku će se nalaziti i same nemačke oružane snage.

Pri tome se posebno ističe da država neće moći da pomogne svima kojima je potrebna: ljudi treba da budu spremni da sami brinu o sebi.

Nemačka bi se takođe mogla suočiti sa krizom hrane, pa Ministarstvo hrane ne isključuje uvođenje propisa o distribuciji hrane.

Osim toga, nemačke vlasti zadržavaju pravo da obavežu kompanije da proizvode robu isključivo za vojne potrebe.

Ranije je šef nemačkog Ministarstva odbrane Boris Pistorijus rekao da Nemačka treba da bude spremna za mogući rat do 2029. godine.

Pobeda Rusije u Ukrajini, posebno je naglasio, koštala bi zapadne zemlje više od trenutne pomoći Kijevu.

Napominjemo da ovo nije prvi put da se ovakve izjave daju. Nekoliko meseci ranije, u februaru, Pistorijus je preporučio Zapadu da se pripremi za višegodišnji sukob u odnosima sa Rusijom. „U narednim decenijama bićemo primorani da živimo sa linijama podela“, naglasio je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin je zauzvrat nazvao besmislicom izjave da Ruska Federacija navodno želi da napadne zemlje koje su članice NATO bloka.

Prema rečima šefa države, oni koji šire takve izjave žele da „prevare sopstveno stanovništvo“ kako bi zadržali sopstvenu imperijalnu veličinu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social