Naslovnica IZA OGLEDALA Prigožinov radnik o smrti šefa: „Nijedan Vagnerovac vam to neće reći!“

Prigožinov radnik o smrti šefa: „Nijedan Vagnerovac vam to neće reći!“

Boris Grišin, bivši radnik u jednoj od kompanija Jevgenija Prigožina, izrazio je svoje sumnje u vezi sa smrću osnivača Grupe Vagner, Jevgenija Prigožina.

Grišin je izjavio da ne veruje da je Prigožin zaista mrtav i da smatra da bi njegova smrt mogla biti inscenirana. Prema Grišinovim rečima, Prigožin je imao sposobnost i resurse da izvede takav scenario.

Grišin je naveo da je tokom rada za Prigožina bio svedok mnogih neobičnih situacija i zadataka, što ga je navelo da bude spreman na sve. Rekao je da je Prigožin posedovao privatne jurišne avione i frontalne bombardere, što pokazuje njegovu moć i resurse.

– Generalno, ja sam protiv svih fantazija, spekulacija i teorija zavere, ali ne u ovom slučaju. Dok sam radio za Prigožina, brzo sam se navikao da se ničemu ne čudim i da budem spreman za najneobičnije zadatke – rekao je Boris Grišin u komentaru za NEVS.ru.

Zbog toga, Grišin smatra da je insceniranje sopstvene smrti za nekoga kao što je Prigožin potpuno moguće. Takođe je dodao da nije sreo nijednog pripadnika Grupe Vagner koji veruje u zvaničnu verziju događaja o Prigožinovoj smrti.

Grupa Vagner, poznata po svojim vojnim operacijama, igrala je ključnu ulogu u zauzimanju gradova Soledar i Bahmut, pružajući značajnu podršku ruskim regularnim trupama. Njihova uloga na frontu često je bila odlučujuća, a njihovi uspesi su im doneli reputaciju veoma efikasne i smrtonosne jedinice.

Podsetimo, zvanični izveštaji navode da je Jevgenij Prigožin poginuo 23. avgusta 2023. godine kada se njegov privatni avion srušio u Tverskoj oblasti.

U toj nesreći poginuli su i Dmitrij Utkin, prvi komandant Grupe Vagner, kao i još osam osoba, uključujući tri člana posade. Iako postoje sumnje da je avionska nesreća možda bila nameštena, genetsko testiranje je potvrdilo Prigožinovu smrt, što su ruske vlasti i zvanično saopštile.

Grišinove tvrdnje izazvale su brojne spekulacije i teorije zavere u vezi sa pravim uzrocima i okolnostima Prigožinove smrti. Njegova izjava da bi Prigožin, s obzirom na svoje resurse i sposobnosti, mogao inscenirati sopstvenu smrt, doprinosi ovim spekulacijama.

Mnogi se pitaju da li je Prigožin zaista mrtav ili je uspeo da pobegne i sakrije se, koristeći svoje veze i sredstva koja su mu bila na raspolaganju. Ove tvrdnje dodatno komplikuju već složenu i misterioznu priču o Grupe Vagner i njenom osnivaču, Jevgeniju Prigožinu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social