Naslovnica ŽIVOT Potpuno nedužan čovek proveo trideset godina u Srbiji

Potpuno nedužan čovek proveo trideset godina u Srbiji

[adsenseyu2]

vbhfdgfuzegwz324643

[adsenseyu3]

Da je pravda spora ali dostižna dokazuje slučaj Petra Jovanovića, mladića koji je  izašao na slobodu pošto je potpuno nedužan proveo trideset godina u Srbiji.

Kako su ustanovili nadležni organi Jovanović nije kriv za to što se rodio u Srbiji i samim tim prestaje razlog za njegovim daljim zadržavanjem.

Čitav državni sistem je zakazao u ovom slučaju i samo Petar zna kakve je muke istrpeo tokom svoje tridesetogodišnje borbe – kaže Nikola, Petrov prijatelj od detinjstva – Pravda je na kraju pobedila, Petar je od danas slobodan čovek i to je ono što je najvažnije.

Petar nije dopustio da godine provedene u Srbiji slome njegov duh. Koristio je svaku priliku da nauči nešto novo, završio je školu, kasnije i fakultet i nada se da će zahvaljujući tome moći da se zaposli i potpuno prilagodi normalnom životu na slobodi.

[adsenseyu1]

On priznaje da je u nekim momentima mislio da je njegova borba uzaludna ali da su njegovi najbliži sve vreme bili pored njega i uveravali ga da ne sme odustati.

Sve ove godine sam verovao da će istina i pravda pobediti i da ću uspeti da se izborim za svoju slobodu. Neću da vas lažem ali bilo je zaista teških trenutaka tokom mog boravka u Srbiji. Ponekad sam mislio da ću pući, imao sam želju da se predam i odustanem od svega ali su prijatelji i porodica bili uz mene. Podržavali su me u tim trenucima beznađa i samo zahvaljujući njima sam danas slobodan čovek – ističe ovaj hrabri mladić.

Petar tvrdi da postoji još mnogo nedužnih ljudi koji su zatočeni u Srbiji i obećava da će učiniti sve kako bi ih izbavio iz njihovog teškog položaja.

(njuz.net)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]