Naslovnica IZA OGLEDALA Potencijalni datum početka Trećeg svetskog rata je od 12-24 juna i pomolite...

Potencijalni datum početka Trećeg svetskog rata je od 12-24 juna i pomolite se bogu – Ovo se dešava

Treći svetski rat može da počne za manje od dve nedelje, između 12. i 24. juna. Najveća vazdušna vežba NATO-a – Air Defender 23 – odvija se u tom vremenskom periodu i može obuhvatiti ukrajinsku „kontraofanzivu“.

NATO će 12. juna započeti svoju najveću vazdušnu vežbu u istoriji, pod nazivom „Air Defender 2023“.

Air Defender 23 biće najznačajnija vojna vežba ikada izvedena na evropskom nebu. U događaju će učestvovati vazduhoplovne  snage  25 zemalja.

Tačnije, Air Defender 23 predstavljaće najobimniju vežbu raspoređivanja vazduhoplovnih snaga u istoriji Severnoatlantskog saveza , opšte poznatog kao NATO, piše Hal Tarner, na svom blogu.

Događaj bez presedana uključiće do 10.000 učesnika vežbi koji će probati svoje letačke veštine sa oko 220 aviona. Vojna vežba će se odvijati u evropskom vazdušnom prostoru i pod komandom nemačkog vazduhoplovstva, odnosno Luftvafea.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Stvaranjem ove zajedničke vežbe, Air Defender 23 ima za cilj da unapredi i optimizuje saradnju između NATO snaga i pokaže snagu alijanse.

Ali koje su tačno veštine koje Air Defender 23 namerava da obučavaju njegovi učesnici?

25 zemalja učesnica planiraju da istraže kako bi njihove vazduhoplovne snage reagovale i sarađivale u slučaju vojne krize. Uglavnom, Air Defender 23 će biti prilika da se proceni zajednički vazdušni odgovor učesnika na hipotetičku hitnu situaciju. U tom kontekstu,  Nemačka  će delovati kao čvorište kolektivne odbrane za evropski vazdušni prostor.

[adsenseyu1]

Među 25 zemalja učesnica su Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, Japan, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Norveška, Poljska, Rumunija, Slovačka, Španija, Švedska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Države i Grčka.

Air Defender 23 će videti dolazak 23 različita tipa aviona, uključujući  F-35  Amerikanaca i Holanđana, izviđački avion NATO AVACS i, po prvi put u istoriji, transportni avion japanskog ratnog vazduhoplovstva.

Od 220 uključenih aviona, samo 100 će stići iz 35 država u SAD. Ti američki avioni predstavljaju najveće raspoređivanje aviona Nacionalne garde vazduhoplovstva od operacije Pustinjska oluja u Iraku 1991. godine.

NATO „vežba“ pokrivanje pravog napada

Čitaoci se mogu setiti da je još jedna NATO vežba „BaltOps-2022“ korišćena kao paravan za postavljanje eksploziva na gasovode Severni tok 2.

Ovo je otkrio istraživački novinar Sejmur Herš koji je pokazao da je Bajdenov režim planirao bombaški napad na Severni tok u Beloj kući, rasporedio specijalizovane mornaričke ronioce iz tima izvan istražnog delokruga Kongresa, da podmetnu eksploziv koji bi mogao da se aktivira specijalnim impulsima emitovanim iz sonarnih bova.

[adsenseyu4]

Tri meseca ili otprilike nakon vežbe BaltOps-22, izvestio je Herš, avion norveških vazduhoplovnih snaga je poslat da ispusti specijalnu sonarnu bovu koja emituje ton, koja je detonirala podvodni eksploziv, uništivši veći deo gasovoda Nordstream 2.

Dakle, NATO korišćenje „vežbe“ za pokrivanje stvarne vojne operacije nije ništa novo, i još uvek je sveže u glavama većine ljudi.

Prebacimo se na današnji dan, i NATO planira svoju najveću vežbu vazdušnih udara u istoriji. To čini neposredno uz zonu sukoba Ukrajine i Rusije. Bože, kakva slučajnost!

NATO podržava Ukrajinu i snabdeva Ukrajinu ogromnim količinama novca i vojnog oružja/municije.

Ništa od toga nije uspelo da preokrene tok u korist Ukrajine; Rusija pobeđuje, polako, ali sigurno. U stvari, Ukrajina toliko gubi, da su njihove trupe počele da pucaju oficirima u glavu umesto da se upuštaju u bitku. Ta priča, sa zastrašujućim grafičkim video snimkom komandanta ukrajinskog bataljona koga su njegovi ljudi upucali u glavu, je objavljena na našem sajtu nedavno.

Sada su zemlje NATO-a dale skoro sve što mogu da daju Ukrajini, a ipak Ukrajina i dalje gubi.

Dakle, NATO dolazi do tačke preokreta: ili priznaju da ne mogu pomoći Ukrajini da pobedi Rusiju, ili . . . .

Oni ulaze u rat na strani Ukrajine.

Jedina šansa koju Ukrajina ima da preokrene situaciju, i jedina šansa koju NATO ima da sačuva obraz nakon što je sva njegova pomoć Ukrajini propala, jeste da NATO direktno uđe u sukob.

Ali postoji problem: Rusija nije napala NATO. Štaviše, Ukrajina nije članica NATO-a.

Dakle, da bi NATO ušao u sukob, mora postojati neka akcija ili događaj koji bi „opravdao“ NATO ulazak u borbu.

STVARANjE INCIDENTA

Već mesecima svet sluša o predstojećoj „ukrajinskoj kontraofanzivi“. Više puta je rečeno da će Ukrajina pokrenuti neke žestoke napore, da odbaci Rusiju iz Luganske, Donjecke, Hersonske i Zaporoške oblasti koje su glasale za otcepljenje od Ukrajine i pridruživanje Rusiji, i da povrati kontrolu nad Krimom, koji se otcepio glasanjem 2014.

U poslednje vreme, masovni mediji na Zapadu takođe izveštavaju da SAD preko NATO-a rade na tome da Ukrajini daju borbene avione četvrte generacije F-16 i obučavaju ukrajinske pilote da upravljaju tim avionima. Nažalost za Ukrajinu, obuka pilota borbenog aviona se ne obavlja brzo. Traje više od godinu dana.

Još gore, SAD ne samo da guraju svoje NATO saveznike da doniraju F-16, već SAD takođe insistiraju da avioni budu tipa sa posebnim modifikacijama, omogućavajući tim avionima da nose američki B-61, nuklearne bombe, a ukrajinski piloti se obučavaju da ih koriste!

Ovaj zahtev SAD naišao je na snažno protivljenje brojnih NATO saveznika.

Međutim, materijal koji mi je poslat poštom ukazuje na planove NATO-a da napravi incident u kojem bi mogli opravdati ulazak NATO-a u rat, i iskoristiti nadolazeću „ukrajinsku kontraofanzivu“ kao sredstvo za to.

Dokumenti koji su mi poslati poštom pokazuju da su sledeći scenariji u planu:

SCENARIO „A“

1) Ukrajina daje dozvolu NATO-u da uđe u njen vazdušni prostor kako bi uspostavila zonu zabrane letova širom zemlje. NATO pristaje i ulazi.

2) Rusija je već upozorila da će angažovati i uništiti takve strane avione. Rusija onda radi ono što kaže da bi uradila, NATO vrišti da ju je „napala Rusija“.

Dokumenti koji su mi poslani uključuju i druge scenarije:

SCENARIO „B“

  1. A) „Ukrajinski F-16“ ulaze u borbu i pokreću napade na Rusiju. Belgorod je verovatno zona napada. Ali pošto nema kvalifikovanih ukrajinskih pilota, avionima će upravljati britanski i američki piloti.
  2. B) Rusija obara avione ili u Ukrajini ili unutar Rusije.
  3. C) Kada piloti budu ili uhvaćeni živi, ili ubijeni u borbi, njihova tela će dokazati da su bili Britanci i Amerikanci.
  4. D) Rusija objavljuje da su ih napale SAD i NATO i objavljuje im rat.

SCENARIO „C“

Uključuje i scenario „A“ i scenario „B“ iznad.

  1. i) NATO dobija dozvolu da uđe u ukrajinski vazdušni prostor radi uspostavljanja zone zabrane letova i NATO ulazi.
  2. ii) Ukrajinski F-16 ulaze u Rusiju i napadaju.

iii) NATO avioni upozoravaju nadolazeće ruske branioce da ne mogu da napadnu ukrajinske avione ili će ih pogoditi oko 200 NATO aviona.

  1. iv) Rusija kaže i Ukrajini i NATO-u šta je šta, i počinje da udara na sve njih.

U prilog ovim informacijama primljenim putem pošte, mogu da prijavim i da se nosač aviona USS Gerald R. Ford prošle nedelje uputio u luku Oslo, Norveška, provodeći četiri dana u luci.

USS Gerald Ford je najveći ratni brod na svetu i nosi više od 90 aviona za borbu.

Ima čak i male tankere za dopunjavanje goriva u letu.

Njegove eskadrile borbenih aviona mogu da polete, da se dopune gorivom u letu, da uđu u severozapadnu Rusiju da započnu napade i da se vrate na nosač aviona.

Tako bi Rusija bila suočena sa intenzivnim vazdušnim borbama u Ukrajini, intenzivnim vazdušnim udarima na Belgorod i drugim vazdušnim udarima na severozapadu Rusije od lovaca na USS Gerald Ford, dok američki nosači aviona u Pacifiku, isplove iz Japana i možda pokrenu dodatne napade na daleki istok Rusije, iz Tihog okeana.

Podaci koje sam dobio poštom tvrde da bi ova masivna serija napada odmah preplavila ruske konvencionalne snage, ali se kaže da NATO zaključuje da bi to primoralo Rusiju da traži mir.

Kažem da je taj zaključak potpuno pogrešan.

Kažem da bi takav ogroman napad primorao Rusiju da upotrebi nuklearno oružje jer je opstanak njihove zemlje u pitanju.

Kažem, ako Rusija mora da pribegne nuklearnom udaru, to neće biti neke male, taktičke nuklearke na bojnom polju. Kažem da je mnogo verovatnije da će izvršiti velika, strateška lansiranja, protiv zapadnih centara za donošenje odluka, što je upravo ono što je Rusija upozorila da će učiniti ako se Zapad umeša u ruske ukrajinske operacije.

Naravno, mogu da kažem šta god hoću, ali ne govorim u ime Rusije. . . ili za bilo koju drugu zemlju. Ja samo primenjujem ono što znam na situaciju i vršim procenu obaveštajnih podataka na osnovu informacija koje imam.

Koliko vredi, nastavljam sa ovim člankom da kažem da je vremenski okvir od 12. do 24. juna period kada se izbijanje Trećeg svetskog rata čini gotovo neizbežnim.

Ako se ovo dogodi, a možda i neće, pretpostavljam da bismo mi na Zapadu bili pogođeni nuklearnim oružjem veoma rano u sukobu.

Jedina varijabla koju ne mogu da uzmem u obzir je da li je Rusija u stanju da osujeti potencijalnu ukrajinsku kontraofanzivu, koristeći raketne udare koji uništavaju skladišta oružja potrebna za takvu kontraofanzivu.

Ako Rusija bude u stanju da zbriše veliki deo od ono malo oružja koje je Ukrajini ostalo, onda bi preduzimanje gorenavedenih scenarija bilo potpuno uzaludno za NATO osim ako, ceo ovaj sukob u Ukrajini je namešten da bi se otvorio put za rat protiv Rusije, i šta god da se desi u Ukrajini i sa njom, nikada nije bilo važno.

Ako je to slučaj, onda se čini da je 12-23. jun period stvarnog početka Trećeg svetskog rata.

Iskreno se nadam da vi i vaša porodica imate hranu za hitne slučajeve, vodu, lekove, generator za struju, gorivo za vaš generator i za vaše automobile, prenosivu opremu za komunikaciju kao što je CB radio za svaki automobil i za vašu kuću, i kratkotalasni radio kod kuće tako da možete da dobijate vesti iz celog sveta i plan ako nuklearne bombe počnu da lete.

Ako su podaci koje sam dobio poštom tačni, a mislim da jesu, onda imate još oko dve nedelje da planirate, sakupite zalihe i molite se.

Pomiri se s Bogom.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte