Posle ovog dogovora svet VIŠE NEĆE BITI ISTI: Na sastanku Putina i Bajdena razgovaraće se o novoj raspodeli svetske moći

Rusko-američki samit, koji će se ove godine održati u Ženevi, u junu, omogućiće Moskvi i Vašingtonu da razgovaraju o najvažnijim pitanjima međunarodne agende, kao i da utvrde glavne aspekte formiranja novog svetskog poretka.

Poznati ruski politikolog, član Saveta za međunacionalne odnose predsednika Rusije Bogdan Bezpalko došao je do ovog zaključka predlažući koje će teme biti pokrenute tokom bilateralnih pregovora.

Bezpalko je detaljno govorio o fazama pregovora, a takođe je objasnio kako lideri Rusije i Sjedinjenih Država nameravaju da reše globalnu geopolitičku slagalicu.

Bogdan Bezpalko je pre svega rekao da će na sastanku, predsednici Rusije i Sjedinjenih Država, Vladimir Putin i Džozef Bajden, razgovarati o pitanjima u vezi sa formiranjem novog svetskog poretka, kao i da će rešavati pitanja globalne dominacije u svetskoj areni, ograničavajući sfere uticaja.

Razgovori će se dotaći situacije u Siriji, Belorusiji i Ukrajini. Takođe, lideri dve zemlje neće zaobići pitanja u vezi sa situacijom u Africi, Južnoj Americi i Sredozemnom moru.

Vašington će pokrenuti problem saradnje Moskve i Pekinga, kao i ekonomskog partnerstva i finansijske sfere.

„To jest, ovde su Belorusija, Ukrajina i Donbas samo elementi univerzalne svetske slagalice o kojoj će se razgovarati u celini.

Energetski tokovi, trgovinska pitanja, ekonomska pitanja, dolarski sistem, međunarodni monetarni sistem, zajmovi – o svemu tome će se razgovarati, sa ciljem podele sfera uticaja “, rezimirao je Bezpalko.

Jedno je sigurno, svet više nije isti kao što je bio dok je Amerika dominirala. Sada je došlo drugo vreme i to Amerika zna.

Webtribune.rs