Posle Eskobara najveći: Uhapšen najtraženiji kolumbijski narko bos – VIDEO

Kolumbijske oružane snage uhapsile su glavnog narko bosa u toj zemlji, Daira Antonija Usugu, poznatog pod nadimkom Otonijel, saopštio je predsednik Ivan Duke.

Otonijel (50) je uhvaćen tokom operacije „Oziris“ u ruralnom području regiona Uraba.

„Ovo je najveći udarac narko dilerima u našoj zemlji u ovom veku“, poručio je predsednik Duke, uporedivši ga sa padom Pabla Eskobara tokom 90-ih godina prošlog veka.

On je optužen da je u SAD isporučio na desetine pošiljki kokaina, a kako je Duke naveo, optužen je i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje dece i vrbovanje maloletnika.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Kolumbija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Otonijelu, dok je američka vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju.

Vlasti su saopštile da je više od 500 vojnika i pripadnika specijalnih snaga Kolumbije, na osnovu obaveštajnih podataka dobijenih od SAD i Britanije, uspelo da locira Otonijelovo skrovište u džungli, piše „Gardijan“.