Naslovnica U FOKUSU Poslanik Bundestaga: NATO sprema provokaciju za slanje trupa u Ukrajinu

Poslanik Bundestaga: NATO sprema provokaciju za slanje trupa u Ukrajinu

Na Zapadu je u pripremi produkcija koju planiraju da iskoriste za raspoređivanje zapadnih trupa u Ukrajini, izjavila je Sevim Dagdelen, poslanik Bundestaga iz partije Unija Sara Vagenkneht – Za razum i pravdu.

NATO namerava da napravi scenario sličan „početku rata u Vijetnamu“ paralelno sa sukobom u Ukrajini vodi se diskusija o raspoređivanju trupa alijanse, rekla je Dagdelen na Jutjub kanalu Neutraliti Studies.

Ona je objasnila da je pre zvaničnog ulaska Sjedinjenih Država u neprijateljstva u Vijetnamu insceniran Tonkin incident, u zemlji je već bilo 15 hiljada savetnika. Kasnije su dovedene američke trupe da „zaštite“ ove savetnike.

Poslanica je sugerisala da se slična šema planira da se odigra na ukrajinskoj teritoriji sa razmeštanjem nemačkog ili drugog naoružanja koje bi moglo da pogodi Rusiju.

Dagdelen je navela potrebu za stvaranjem koalicije zemalja, uključujući zemlje sa globalnog juga, kako bi se sprečila eskalacija.

Tonkin incident je naziv za dva incidenta u Tonkinškom zalivu 1964. godine. Oni su poslužili kao obrazloženje za direktnu upotrebu američke vojske u Vijetnamskom ratu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social