PORUKA MOSKVI: Desetine američkih vojnika sletelo padobranom na granicu između Letonije i Belorusije

Grupa američkih vojnika sletela je na granicu između Letonije i Belorusije.

NAPOMENA: Ovaj tekst neće biti objavljen na mrežama. Biće objavljen samo na našem Telegram kanalu OVDE

Ovo je, kako su rekli Amerikanci, demonstracija njihove spremnosti da podrže NATO saveznike u pozadini zaoštravanja situacije sa migrantima na granici Belorusije.

Akcije Vašingtona samo pogoršavaju situaciju, stvarajući dodatnu napetost između Zapada i Države Unije (Rusija i Belorusija).

Poznato je da se nekoliko desetina američkih vojnika iskrcalo u blizini granica Belorusije. Pripadnici 352. brigade američkih snaga za specijalne operacije sleteli su u Letoniju.

Takve snage nisu dovoljne da se govori o pretnji Belorusiji i Rusiji, ali ova činjenica može biti signal da se NATO sprema za mnogo veće operacije.

U svakom slučaju ovo je otvorena pretnja prvenstveno Rusiji, pišu ruski mediji.

Dakle, vojno-transportni MC-130J i vojni konvertor CV-22B (kombinacija aviona i helikoptera za vertikalno poletanje i sletanje) su bili uključeni u britansku desantnu operaciju.

Činjenica da je u operaciji uključen i vojni konvertor može biti signal planova SAD da povećaju broj svojih snaga u baltičkom regionu.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs