„Pokrenuta je istraga“: Novoimenovana ministarka silovala dve žene? Vlast ćuti

Krizula Zaharopulu, novoimenovana ministarka u novoj vladi Emanuela Makrona, pod istragom je zbog optužbi da je silovala dve žene dok je radila kao ginekolog.

Pariško javno tužilaštvo potvrdilo je u sredu da se istražuju dva slučaja mogućeg silovanja žena u ginekološkoj ordinaciji.

„Pokrenuta je istraga o dva silovanja koja su navodno počinjena u medicinskoj službi osumnjičene Krizul Zaharopulu“, preneo je Dejli mejl.

Prvi izveštaj podnet je 25. maja, a drugi 16. juna i istraga je u toku, a Zaharopulu je već saslušan u policiji. Hrisula Zaharopulu je bivša poslanica Evropskog parlamenta rođena u Grčkoj.

Ona se pridružila francuskoj vladi 20. maja, uoči katastrofalnih izbornih rezultata zbog kojih je Makron izgubio parlamentarnu većinu. Zaharopulu se smatra jednim od najmoćnijih političara u francuskoj vladi.

Istakla se 2015. godine zalaganjem za podizanje svesti javnosti o endometriozi, poremećaju sluzokože materice koji može imati teške posledice kod žena i uticati na plodnost. Uprkos optužbama, 46-godišnja Krizula Zaharopulu do sada je zadržala svoju poziciju u francuskoj vladi kao ministarka za razvoj i međunarodna partnerstva. Niko iz vlasti do sada nije komentarisao ove navode.

(dnevnik.hr)