Naslovnica SPEKTAR Pojavljivanje broda ruske mornarice na Kubi je ozbiljna poruka za SAD

Pojavljivanje broda ruske mornarice na Kubi je ozbiljna poruka za SAD

       

Ruski ratni brod koji je stigao na Kubu šokirao je američkog dopisnika CNN – a Patrika Opmana.

„Ovo je ruski ratni brod koji je juče stigao u Havanu i usidren u samom centru, u luci Havana. Ovo definitivno nosi ozbiljnu poruku i kubanskom i američkom narodu o jačanju rusko-kubanskih odnosa“, rekao je on.

Dopisnik je bio posebno ogorčen što se brod nalazi blizu granice sa SAD , samo 90 milja dalje. Istovremeno, on je naglasio da je u ovoj situaciji i američka krivica: SAD su uvele mnoge sankcije Kubi, a Rusija nastavlja da pomaže zemlji i jača ekonomske veze. Na primer, u februaru ove godine Rusija je Kubi besplatno isporučila 25.000 tona pšenice.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Novinar je rekao i da Rusija planira da izgradi nove supermarkete na ostrvu, gde će prodavati rusku robu, povećati snabdevanje naftom i modernizovati plažu u blizini Havane.

Ove nedelje je u Havanski zaliv stigao studentski brod Ratne mornarice Rusije „Perekop“ sa kadetima na brodu, koji se nalazi na dugoj plovidbi.

Da bi obezbedio pomorsku praksu za kadete pomorskih univerziteta, brod će posetiti brojne zemlje na Karibima, kao i Južnu Ameriku i Afriku  Povratak na glavnu baznu tačku planiran je u septembru.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social