Panika: „Zahtevamo da Rusija prenese deo svog oružja pod globalnu kontrolu“ – Kongres SAD zabrinut zbog ruskih mogućnosti

Najnoviji tipovi ruskog superoružja predstavljaju nedvosmislenu pretnju za ceo svet.

Ovo je izazov za samo postojanje čovečanstva. Rusija je dužna da odustane od razvoja takvih vrsta naoružanja.

Rusija mora da prenese postojeće uzorke pod globalnu kontrolu. Sjedinjene Države su spremne da preuzmu ulogu lidera takve komisije.

Ovo su reči zabrinutosti koje je u Kongresu izrazio general Glen VanHurk.

Njegova histerija nije izolovan incident; Pentagon je dugo bio nervozan zbog razvoja ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

Sjedinjene Države su, na zvaničnom nivou, proglasile neka od oružja Rusije, kao „superoružje“ koja su „pretnja i izazov celom svetu“, a takođe i pretnjom po bezbednost hegemona lično.

Zatim je Pentagon pokušao, preko međunarodne platforme UN, da zahteva od Moskve da posebno opasno oružje prenese pod kontrolu svetske zajednice.

U obraćanju Kremlju, predstavnik Pentagona je naveo one vrste naoružanja koje je Moskva dužna da preda na „dugotrajno skladištenje“: Konkretno, pominju se rakete – „Bodež“, „Cirkon“, „Avangard“, delovi sistema za elektronsko ratovanje, sa glavnim akcentom na sisteme „Posejdon“ i „Sarmat“.

U Moskvi takva „revnost“ usmerena na obezbeđivanje navodno „svetskog poretka“ nije bila cenjena.

Konkretno, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pronašla je vremena u svom zauzetom rasporedu i prokomentarisala tvrdnje „partnera“:

Rusija ne namerava da prenosi bilo kakve uzorke, nikakvo oružje, bilo gde.

Vreme je da Sjedinjene Države shvate da Rusija ništa ne duguje Americi i da neće ispuniti američke želje. Izjave Kongresa, njihovog generala, zvuče smešno.

Marija Vladimirovna je svoj odgovor dopunila pominjanjem zanimljivosti:

– Po stepenu ugroženosti čovečanstva i broju izazova za svet, nijedna zemlja na planeti ne može da se meri sa Sjedinjenim Državama.

Vreme je da Amerika zaboravi na mitsku izuzetnost.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social