Naslovnica IZA OGLEDALA Ovo je tajna koja se krije: Nikola Tesla nije umro, njega je...

Ovo je tajna koja se krije: Nikola Tesla nije umro, njega je ubio dvostruki agent

skorzeni oto2

Ovo je tajna koja se krije: Nikola Tesla nije umro prirodnom smrću, njega je ubio dvostruki agent.

Nikola Tesla je bio jedan od najvećih i najtalentovanijih ljudi koji su ikada živeli na Zemlji. Ukratko, Tesla je bio neobičan, intuitivni i kreativni genije koji je, između ostalog, izumeo naizmeničnu struju (koja napaja moderni svet) i radio (koji je lažno pripisan Markoniju).

Tesla je nazivan „ocem fizike“, „čovekom koji je izumeo 21. vek“ i „svecem zaštitnikom moderne struje“.

Veći deo života, on je pokušavao svetu da omogući besplatnu energiju, za koju je zamišljao da bi mogla bežično da se emituje kroz vazduh ili samu Zemlju bez potrebe za dalekovodima, ali nikada nije uspeo da prikupi sredstva za finansiranje svog sna.

[adsenseyu1]

Poznato je da je Tesla izumeo ili razvio mnoge električne i elektronske uređaje koji su bili decenijama ispred njegovog vremena i koji su veoma zanimali vojsku SAD. Tesla je zaveo ukupno 300 patenata u 25 država.

Prema zvaničnoj priči, Tesla je umro od starosti, ali neki tvrde da nije baš bilo tako.

Erik Bermen je otkrio da je njegova bivša devojka u stvari ćerka bivšeg nacističkog SS komandanta, Otoa Skorcenija, te da ga je jednom prilikom i upoznao, pošto je Skorceni radio u SAD kao tapetar, što mu je omogućila CIA nakon Drugog svetskog rata.

Bermen je od Skorcenija dobio priznanje na samrti, ali i punu kutiju fotografija koje potvrđuju njegove tvrdnje.

[color-box]Pored drugih značajnih priznanja, Skorzeni je Bermenu saopštio da je on lično ugušio Teslu 6. januara 1943. godine uz pomoć kolege naciste, Rajnharda Gelena. Tesla je tada imao 86 godina.[/color-box]

[adsenseyu5]

Prema Skorzenijevim rečima, on i Gelen su naveli Teslu da im ispriča sve detalje o svojim značajnijim otkrićima. Oni su nakon ubistva ukrali sav sadržaj iz Teslinog sefa i dostavili ga Hitleru (Naravno, vojska SAD je došla u posed ovih dokumenata za vreme projekta Spajalica na kraju rata).

Oto Skorzeni je bio Hitlerov telohranitelj i ubica, jedan od mnogih nacista koji su završili u SAD nakon Drugog svetskog rata. Mnogi nacistički naučnici su kasnije radili za NASA-u, CIA-u i druge tajne službe SAD.

Iako je navodno umro 1975. godine u Španiji, Skorceni se ponovo pojavio 1999. godine. Oto Skorceni je opisao kako je pomogao Hitleru da pobegne u Austriju avionom kojim je upravljala Hana Rajč.

[color-box]„Hitler nije počinio samoubistvo“, ispričao je Skorzeni. „Njegov dvojnik je upucan, a analiza zuba je pokazala da to nije bio Hitler. Amerikanci su zataškali tu činjenicu, zabrinuti da bi prava istina mogla razljutiti Ruse“.[/color-box]

Nikola Tesla je rođen 10. jula 1856. godine kao Srbin u Smiljanu u Lici, tada srpskoj provinciji u Austrougarskom carstvu, a današnjoj Hrvatskoj. Pre Prvog svetskog rata, Smiljan se nalazio na granici sa Austrougarskim carstvom.

Sin srpskog pravoslavnog sveštenika, kasnije arhiepiskopa, dobio je priliku da uči o raznim temama iz raznih knjiga koje su se nalazile u ličnoj biblioteci njegovog oca. On je kao mladić išao sa svojim ocem u Rim, gde je imao priliku da prouči manje poznate radove u naučnim arhivama Vatikana.

Nakon završetka studija inženjerstva i fizike na Politehničkom institutu u Gracu, Austrija, Tesla se upisao na Univerzitet u Pragu. On je već kao jako mlad pokazao urođenu sposobnost da rešava mehaničke i naučne probleme, posebno iz oblasti elektrike i primene u proizvodnji struje.

Nakon što je radio u podružnicama Edison Telephone Company u Budimpešti, Parizu i drugim gradovima širom Evrope, Nikola Tesla je otišao u Ameriku da upozna čoveka koji ga je prvobitno i zaposlio – Tomasa Edisona.

gbvre3

Rad za Edisona je bio težak (pošto Edison nije ispunjavao svoja finansijska obećanja), ali Tesla je ubrzo pronašao podršku za svoja istraživanja, razvojne projekte i pronalaske.

Sponzori poput Džona Pijerponta Morgana (J.P Morgan), Džordža Vestinghausa i Džona Džejkoba Astora bili su među onima koji su videli pravi potencijal u Teslinom mladom, preduzetničkom duhu, koji će doneti kapital svojim tehnološkim otkrićima iz oblasti elektrike, bežične komunikacije i fizike.

Prema zvaničnim dokumentima, Nikola Tesla se u Ameriku doselio 7. aprila 1882. godine u 25. godini, iako se već nekoliko puta našao tamo sedamdesetih godina 19. veka, sarađujući sa Edisonom.

[adsenseyu6]

Tesla je u Njujork došao kao „radnik“, iako se na kraju ispostavilo da je postao vrsan pronalazač, kome se pripisuje oko 700 patenata.

Njegova silna tehnološka otkrića su privukla pažnju onih željnih svetske dominacije i superiornosti.

Nažalost, mnogi Teslini izumi su ukradeni i kasnije iskorišćeni za stvaranje oružja.

Takođe, mnogi Teslini patenti dospeli su u ruke nacista pre i za vreme svetskih ratova. Kao rezultat toga, Tesla je često nailazio na sporove oko prava na patente.

Iako je uspeo da dobije većinu sporova, njegova tehnologija je više puta ukradena i prodata nemačkim nacistima, ali i drugim stranim vlastima, tako da nikad nije ostvario finansijski uspeh koji je zaslužio.

U vreme svoje smrti (ili ubistva, kako kaže Skorzeni), 6. januara 1943. godine, Tesla bukvalno nije imao ni dinara.

On je na pravoslavno badnje veče pronađen u krevetu, obučen u svečano crno odelo, sa rukama prekrštenim na grudima. Priča se da je znao šta ga čeka, te je zato obukao svečano crno odelo pre smrti. Velika je to laž čak i za velike umove kao što je t bio Nikola Tesla.

To je pravi i jedini dokaz da je Tesla ubijen i da su ga njegove ubice, Oto Skorzeni i Rajnhard Gelen, preobukle i ostavile u krevetu. Razlog? Teslini uspesi nisu prošli nezapaženo od strane mnogih industrijskih kapitalista i svetskih vlasti.

[adsenseyu1]

Zapravo, veći broj njegovih izuma je razvijen kroz tajne vladine programe koji su počeli ubrzo nakon otkrića naizmenične struje, elektromagnetne energije, električnih motora, generatora, kalema, radio prenosa, uređaja za uštedu energije i tehnologija za bežični prenos.

Pošto je Tesla bio isuviše zauzet istraživanjem u laboratorijama, njegove finansijske i pravne poslove je obavljao njegov najbliži saradnik, Džordž H. Šerf.

Šerf je često savetovao Teslu u vezi sporova, ugovora, ponuda i finansijskih poslova.

Šerf je bio uz Teslu tokom svih njegovih uspona i padova, često tražeči kredite za Teslina istraživanja.

Pred kraj svoje karijere, Tesla je izbačen iz Valdorf-Astorije, gde je boravio dugi niz godina, zbog duga koji je prevazišao 20.000 dolara, što je tada bila ogromna suma novca.

Dok je Tesla radio na tajnim vladinim projektima u Kolorado Springsu, Šerf je vodio Tesline poslove. Ubrzo je započela izgradnja tornja za bežični prenos energije (Vordenklif) uz pomoć novca koji je uložio J.P. Morgan.

[adsenseyu5]

Kada je Morgan otkrio da će toranj emitovati besplatnu struju i radio talase, otkazao je projekat i naredio da se toranj uništi. Morgan nije smeo da dozvoli da Amerikanci dobiju besplatnu struju, televiziju i radio.

Tesla je bio veoma razočaran kada je čuo vesti, ali je nastavio da stvara nove pronalaske.

Međutim, Tesla nije ni bio svestan da mu neko radi o glavi.

Njegov asistent, Džordž Šerf, bio je povezan sa kompanijom Union Sulphur Co, čiji je vlasnik bio nemački hemičar.

Ko je bio Džordž Šerf? Ne postoje nikakvi verodostojni dokazi da je Džordž H. Šerf rođen u SAD od kraja 19. veka do 1925. godine, ali Džordž Šerf je bio asistent i računovođa Nikole Tesle.

Da li je moguće da je Šerf rođen u Nemačkoj i da li bi otkrivanje njegovog porekla dalo neke informacije?

Ukratko, Oto Skorzeni je tvrdio da je Džordž H.V. Buš u stvari Džordž H. Šerf mlađi, sin računovođe rođenog u Nemačkoj i Teslinog pomoćnika, Džordža H. Šerfa starijeg.

Skorzeni je nakon ovog šokantnog otkrića izvadio punu kutiju svojih ličnih slika, počevši da ih objašnjava Bermanu, jednu po jednu.

Među njima se našla i jedna fotografija mladog Skorzenija u nacističkoj SS uniformi, na kojoj je stajao pokraj Adolfa Hitlera. Zatim su tu bile fotografije Rajnharda Gelena, dr Jozefa Mengelea („anđela smrti“) i Martina Bormana (Hitlerovog pomoćnika i SS ubice).

Erik Berman je 17. januara 2006. godine objavio sledeće:

„Skorzeni je umro 31. decembra 1999. godine. Njegovo telo je kremirano, a ja sam video pepeo i posedujem kopiju umrlice. On je nakon rata pomogao Džordžu Bušu da osnuje CIA-u putem operacije Spajalica i organizacije ODESSA. Više od 50.000 nacističkih ratnih zločinaca, ne samo naučnika, dovedeno je u Ameriku nakon rata“.

Kada je upitan zašto je Skorzeni poverio ove informacije baš njemu, Berman je odgovorio:

„Ja sam se zabavljao sa njegovom ćerkom. On je znao da sam Jevrej. Znao je da sam iskren i pošten momak i da ću se potruditi da se sazna za ove ratne zločine. On je bio prevaren od strane Džordža Buša za velike sume novca. Ovo je na neki način njegova osveta“.

U biografskom članku o Nikoli Tesli iz 2006. godine, koji je napisao Dastin Volas, napisano je sledeće:

„Jugoslovenska vlada u egzilu je pozvana da poseti Teslu na jesen 1942. godine. Međutim, posetila ga je sekretarka Šarlota Muzar. Ona ga je zatekla u takvom stanju da je mislila da neće doživeti jutro.

[adsenseyu6]

Bilo je očigledno da se Tesli bliži kraj. On se do kraja decembra 1942. godine sastao sa dva agenta vlade SAD kako bi sa njima podelio neka od svojih važnijih otkrića.

Teslin verni asistent, Džodrž Šerf, posetio ga je 4. januara 1943. godine po poslednji put. Tesla je pronađen mrtav 8. januara 1943. godine.

Ubrzo nakon Tesline smrti, FBI je konfiskovao sve njegove papire i vlasništvo jer se Tesla vodio kao državljanin SAD“.

[color-box]Kako je Skorzeni objasnio Bermanu, Tesla nije umro prirodnom smrću, već su ga on i Rajnhard Gelen ugušili 6. januara 1943. godine.[/color-box]

Pre ubistva, Skorzeni i Gelen su razgovarali sa Teslom o njegovim najnaprednijim tehnologijama, a zatim ukrali planove za njegove najbolje i najtajnije izume.

Da li su njih dvojica bila „dva vladina agenta“ o kojima piše Dastin Volas? Vreme posete Džordža Šerfa je takođe sumnjivo.

Skorzeni je Bermanu takođe naveo svoj alijas (koji nije pomenut radi zaštite Skorzenijeve ćerke), ali i alijase Rajnharda Gelena (Henk Janovic) i dr Jozefa Mengelea (Stiven Rabel).

Berman je istražio Skorzenijeve tvrdnje i kontaktirao ministarstvo pravde SAD kako bi ih obavestio da se nacistički špijuni nalaze u obaveštajnim agencijama SAD, konkretno u CIA-i.

„Želeo sam da dovedem ove nacističke ubice pred lice pravde“, rekao je Berman. „Kada sam im rekao sve što sam saznao, rečeno mi je da me je neko prevario i da su svi ti ljudi mrtvi“.

Webtribune.rs

[adsenseyu5]