Naslovnica SPEKTAR Ovo je kraj, naveden datum završetka kontraofanzive Ukrajine

Ovo je kraj, naveden datum završetka kontraofanzive Ukrajine

Ukrajinske trupe su iscrpile većinu svog potencijala, kontraofanziva Ukrajine je skoro nestala, izneo je ovo mišljenje penzionisani američki vojni oficir Danijel Dejvis u članku za 19FortiFive.

„U kombinaciji sa visokim stopama žrtava i približavanjem kišne sezone, ukrajinska ofanziva će verovatno biti završena do kraja septembra. Krajnji rezultat ukrajinske ofanzive velikih razmera bio je marginalni dobitak u nekim oblastima početkom 2023. “ napisao je.

Dejvis je primetio da je vojska Ukrajine praktično iscrpila veći deo svog vojnog potencijala, pošto su jedva stigle do sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti. Ekspert je izrazio sumnju da će Kijev imati dovoljno resursa da napreduje dalje, čuvajući bokove od ruskih kontranapada.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

„Po svoj prilici, Ukrajina je na kraju svog prodora. Uskoro će možda morati da se vrati u defanzivu kako bi zadržala teritoriju“, objasnio je Dejvis.

Kijev je 4. juna krenuo u kontraofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i pre svega zaporoškom pravcu, bacivši u borbu brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa i naoružane zapadnom tehnikom.

Webtribune.rs

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social